glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Deva câştigă afară, Hunedoara pierde acasă în Liga 3

Rezultate diametral opuse obţinute de echipele din judeţul nostru în etapa cu numărul 21 a ligii a treia la fotbal. CS Hunedoara a suferit prima înfrângere de pe teren propriu, iar Cetate Deva a obţinut primul succes în deplasare, ambele în premieră în acest retur.

Devenii s-au impus cu 3 – 2 în partida de sâmbătă de la Cugir cu Metalurgistul, singura formaţie din seria a patra care mai era neînvinsă în această primăvară. Cetate a condus cu 3 – 0 la începutul reprizei secunde, prin golurile reuşite de Dina cu o lovitură de cap la un corner în min. 15, Mărmăneanu şi Lupu în min. 48, respectiv 52, care au finalizat două contraatacuri devastatoare ale Devei. Gazdele au revenit în joc prea târziu pentru a mai schimba deznodământul întâlnirii (goluri reuşite de Cîrstean min. 86 şi Dicu min. 87). Cetate a terminat meciul cu doi eliminaţi, Andile care a văzut două cartonaşe galbene consecutiv în al treilea minut de prelungiri şi Bărâcă – roşu direct după încheierea partidei pentru bucuria manifestată în faţa băncii de rezerve a gazdelor.
Iată şi 11-le trimis în teren pentru Cetate de antrenorul Ciprian Luca: Raţ – Kelemen, Radak, Bărâcă, Dina, Roşie – Boldea, Mărmăneanu, Tegbo – Muscă (min. 25 Cocan, min. 70 Mirică), Lupu (min. 89 Andile, eliminat 90+3).
„Am făcut un joc foarte bun la Cugir. Din nou am primit două goluri undeva înspre minutul 90, dar de data aceasta am obţinut toate cele trei puncte. Diferenţa s-a făcut la grup, prin determinarea arătată de băieţi. De când am venit la echipă am lucrat foarte mult la pregătirea fizică şi am reuşit în ultima săptămână, de la victoria cu Dumbrăviţa, să mai aducem o gură de aer proaspăt în privinţa aceasta. Miercuri jucăm acasă un meci foarte important cu Galda. Am văzut că şi contracandidatele au obţinut victorii în această etapă, dar ne interesează mai puţin, important e să câştigăm noi”, a declarat Ciprian Luca.

Tot cu 3 – 2 a pierdut şi CS Hunedoara întâlnirea de sâmbătă, acasă cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii. Surprinzător, oaspeţii au fost cei care au controlat jocul destul de autoritar în marea majoritate a timpului şi în consecinţă au obţinut o victorie meritată. Golurile învingătorilor au fost realizate de Hotcă (min. 9), Ghinescu (min. 55) şi Mancaş (min. 64), în timp ce pentru gazde au punctat, pe final de reprize, Alexandru Dan (min. 44) şi Herci (min. 90+2). Ghiroda a avut mai multe oportunităţi de a înscrie, în special prin vârful de atac Mancaş, cel mai bun om de pe teren, Ghinescu, Pituc sau Giurici, în timp ce marile ocazii hunedoarene au apărut la 1 – 3, irosite însă de Tecsi şi Vasinc.
Pentru Hunedoara au jucat: Apostol – Cr. Creciunesc, Dulap (min. 64 Bloj), D. Creciunesc, Doboş (min. 58 Tecsi) – Bularda (min. 46 Marinca), Al. Dan (min. 58 R. Cristian), Herci, Tătulea – Vasinc, Marcu.
„În primul rând doresc să felicit echipa oaspete, s-a văzut că advesarii noştri şi-au dorit mai mult victoria, au intrat mai determinaţi pe teren. Noi am fost din nou visători în apărare şi asta ne-a costat şi astăzi, la fel ca şi în alte partide. Nu am mai avut acea răutate pozitivă în joc pe care am arătat-o la meciul cu Reşiţa. Asta e, capul sus, mergem mai departe şi încercăm să recuperăm cât mai repede punctele pierdute astăzi. Marţi avem în etapa intermediară meci la Sebiş cu Naţional, mergem acolo să ne luăm înapoi punctele pierdute astăzi”, a spus „la cald” Mircea Alic.