glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Update. Descindere de proporții la un club de pe malul lacului Cinciș. Administratorul a fost reținut

Răspunsul IPJ Hunedoara:

“Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Hunedoara.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, începând cu data de 3 iulie a.c., timp de două săptămâni, polițiști din cadrul I.P.J. Hunedoara, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului, I.S.C.T.R. și A.R.R. desfășoară, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, parcuri, piețe, terase și zone de agrement.

În urma activităților desfășurate în data de 11-12.07.2020, reprezentanții instituțiilor implicate în această acțiune, au efectuat mai multe controale, printre care si la un complex turistic de pe malul lacului Cincis, unde după ce polițiștii s-au legitimat și au anunțat scopul acestui control, un bărbat din incinta acelui complex turistic, la cererea polițiștilor a refuzat să se legitimeze și nici nu și-a declinat calitatea deținută în acea unitate turistică, închizând poarta și obstrucționând accesul reprezentanților instituțiilor abilitate la acest control, cu toate că, acel complex turistic avea program de funcționare deschis. Persoana în cauză, a fost imobilizată si condusă la sediul poliției, unde a fost sancționată contravențional cu amendă, în cuantum de 8500 lei, pentru refuzul legitimării, deranjarea liniștii și ordinii publice precum și impiedicare organelor abilitate de a-și indeplini obligațiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliției ori a altui organ de stat de a lua măsurile necesare pentru menținerea ori restabilirea ordinii publice, conform Legii nr. 61/1991.

Astfel de activități preventive vor fi desfășurate și în perioada imediat următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție.

Știrea inițială:

Descindere de proporții la clubul complexului Diamond de la malul lacului Cinciș, seara trecută.

Zeci de polițiști și reprezentanți ai DSP au luat cu asalt clubul Diamond.

Administratorul complexului, Ovidiu Luca, ne-a declarat faptul că fost încătușat, reținut timp de trei ore și amendat cu peste 8000 lei.

Conform martorilor zeci de tineri dornici de distracție au fost legitimați și sfătuiți sa se întoarcă din drum.

Persoanelor care doreau să-și continue drumul spre Toplița nu le era permis accesul spre destinație decât după insistențe și asigurări de faptul că nu au legătură cu accesul în zona complexului.

Vom reveni cu amănunte.

Back to top button