glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Derby al suferinţei pe stadionul „Cetate” din Deva

Când se întâlnesc două formaţii care ocupă primele două locuri retrogradante, la egalitate de puncte, nu mai este nevoie să vorbim despre importanţa respectivei partide. Este exact cazul confruntării de astăzi, de la Deva, dintre CNS Cetate şi Ghiroda şi Giarmata Vii, care va începe la ora 14.

Gazdele de la Cetate ocupă locul 14 în clasamentul seriei a patra din Liga 3, oaspeţii din Timiş se află o poziţie mai sus, pe 13. Ambele echipe au acumulat câte zece puncte, din câte trei victorii, un egal şi şapte înfrângeri. Diferenţa se face la golaveraj, 17 – 23 (minus şase) Ghiroda, 9 – 17 (minus opt) Deva.
O altă asemănare între cele două combatante este faptul că au pierdut la limită în runda precedentă. Devenii au cedat cu 1 – 2 la Chişineu Criş, cu un gol primit pe final de meci, în timp ce oaspeţii lor de azi au fost învinşi la Avrig cu 1 – 0, reuşita gazdelor venind dintr-un penalty în min. 30, după ce rataseră un altul în chiar primul minut al întâlnirii. Antrenorul Remus Steop a trimis în acel meci pe teren următorii jucători pentru Ghiroda şi Giarmata Vii: Gakos – Semeniuc (min. 46 Sofran), Hotca, Horcea, Mureşan, Mancaş, Giuricici (min. 65 Saizu), Ţugui, Ciobanu, Jichici (min. 79 Totic), Baranyi.
Un alt punct de reper al meciului de la Deva îl constituie rezultatele de acasă ale gazdelor şi cele din deplasare ale oaspeţilor. Cetate a câştigat ultimele două partide de pe teren propriu cu acelaşi scor, 2 – 1, cu CSM Şcolar Reşiţa şi FC Avrig. Ghiroda şi Giarmata Vii au pierdut în ultimele trei deplasări: 2 – 3 la Giarmata, 2 – 4 la Cugir şi, cum spuneam, 0 – 1 la Avrig.