glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Deranjați de gunoaiele din fața casei

Un grup de locuitori de pe strada Împăratul Traian din Deva a semnalat redacției „Glasul Hunedoarei” faptul că mai multe containere de gunoi care deserveau blocurile din zonă au fost mutate în imediata vecinătate a caselor lor.

Oamenii sunt deranjați de mirosurile produse de gunoaie odată cu începerea sezonului cald și sunt îngrijorați de pericolul apariției șobolanilor în zona în care locuiesc. Cetățenii de pe strada Împăratul Traian reclamă și zgomotele provocate la primele ore ale dimineții de mașinile care ridică gunoiul. „Nu înțelegem, din moment ce de zece ani colectarea gunoiului se face pe locul situat la jumătatea distanței dintre cele două blocuri pe care le deservesc, în perimetrul cel mai favorabil utilizării din partea locatarilor blocurilor, care a fost de fapt scopul mutării locului în zona de case, pe o alee neamenajată?”, se întreabă oamenii.

Soluție provizorie

Întrebarea a fost pusă și Primăriei Deva, pe care grupul de locuitori de pe strada Împăratul Traian a sesizat-o în scris.

Reprezentanții municipalității susțin, într-un răspuns comunicat redacției „Glasul Hunedoarei”, că relocarea punctului de colectare a deșeurilor menajere de pe strada Împăratul Traian este o soluție provizorie.

„În maximum 90 de zile, municipalitatea va amenaja o platformă betonată pe terenul, proprietate a Municipiului Deva, aflat în vecinătatea actualului punct de colectare. Noua platformă de colectare a deșeurilor menajere va fi amenajată în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, se arată în răspunsul Primăriei Deva.