glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Debut amânat de sezon pentru Cetate Deva

Vremea rea, de miez de iarnă şi nu de început de primăvară, a dat peste cap startul sezonului fotbalistic din 2018, începând de la Liga întâi şi până la ligile judeţene. Liga Profesionistă, Federaţia Română şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara au decis in corpore amânarea şi/ sau reprogramarea primei etape din retur, astfel că toate echipele şi-au refăcut programul din mers.

Pregătiţi pentru a da piept cu trei deplasări dificile în primele patru etape, cele la Sebiş, Filiaşi şi Petroşani cu Naţional (locul 5), ACSO (locul 8), respectiv ACS Şirineasa (locul 1), fotbaliştii de la CNS Cetate Deva vor debuta însă pe teren propriu cu meciul din etapa a doua, ca urmare a schimbării programului. Trupa pregătită de Sorin Cornea şi Elek Szemely va juca vineri, de la ora 15, pe stadionul „Cetate”, cu Internaţional Băleşti, ocupanta locului 13 în seria a patra din Liga a 3-a.

Lupu a revenit, se speră şi în recuperarea lui Robert Cristian

În ultimul joc de pregătire de săptămâna trecută, cel de la Brad (care era ultima verificare prevăzută înaintea deplasării de la Sebiş, care nu a mai fost să fie), vestea bună a fost revenirea pe gazon a lui Lupu, unul dintre titularii din turul campionatului, care şi-a revenit după accidentarea suferită. Vorba cum că „în tot răul e şi un bine” s-ar putea să se adeverească în cazul lui Cetate, deoarece este posibilă şi recuperarea pe ultima sută de metri înainte de reluarea campionatului a lui Robert Cristian, şi el accidentat în a doua parte a pregătirii de iarnă.

„Vom începe returul cu etapa a doua, avem meci programat vineri, pe teren propriu, cu Internaţional Băleşti. Până atunci vom continua cu câte un antrenament pe zi, doar marţi vom avea două. Nu se pune problema să mai disputăm vreun amical acum, sperăm doar să se îndrepte vremea până la ora jocului pentru a putea juca în condiţii bune, deoarece momentan terenul este acoperit de zăpadă. Lupu a revenit şi a jucat, sperăm ca până vineri să îl recuperăm şi pe Robert Cristian. Va fi un pic mai greu, el a lipsit la ultimele meciuri de pregătire, însă este un jucător exponenţial şi avem nevoie de el. În rest nu avem probleme de lot, băieţii sunt apţi de joc. Vrem să începem bine, pentru că suntem datori publicului devean, în tur am păcătuit destul la meciurile de acasă. Trebuie să facem mai multe puncte în jocurile de pe teren propriu din retur. Avem capacitatea să obţinem în retur o clasare mai bună decât în turul campionatului şi cu siguranţă vom realiza mai mult de 21 de puncte câte avem acum”, a  spus Sorin Cornea, antrenorul principal al lui CNS Cetate.

Back to top button
Close
Close