glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

De ce drumul FCSB spre marea performanță va fi unul extrem de dificil

FCSB nu are parte de un sezon memorabil în această stagiune a Ligii 1. Trupa bucureșteană se află între primele clasate, însă șansele reale la titlu în acest sezon sunt extrem de mici, la fel, de altfel, ca în ultimii ani. Echipa patronată de Gigi Becali a intrat într-o perioadă extrem de dificilă și nu pare capabilă să iasă prea curând din această pasă proastă.

Situația actuală este una care e mai profundă și ține de anumite probleme complicate din interiorul clubului și de felul în care funcționează acesta. Într-un sezon atât de imprevizibil ca acesta din Liga 1, dacă vrei să profiți de toate surprizele de pe teren, pariază aici pe meciurile din Liga 1, însă nu ar trebui să ignori FCSB când faci asta.

FCSB are în continuare un lot extraordinar, format din jucători foarte valoroși care sunt capabil să facă diferența pe teren. Drept dovadă că echipa din București a urcat mai multe locuri în clasament și pare capabilă să prindă măcar un loc de play-off. Totuși, pare departe de momentele în care triumfa în Liga 1. De ce s-a întâmplat asta?

Care sunt marile probleme ale FCSB 

În primul rând, cea mai mare problemă care trebuie rezolvată la club este cea a patronului. Gigi Becali, cel care a investit atât de mulți bani pe parcursul anului și a adus constant cei mai buni jucători și antrenori la club și-a schimbat de mult optica. Astfel, el acum pune accent pe profit și a și declarat că singura lui intenție cu acest club este să facă bani. Tocmai de aceea, va vinde rapid orice jucător este valoros și ar putea face performanță la FCSB. În aceste condiții, este foarte greu de crezut că acest club poate avansa prea mult în viitor.

Dincolo de asta, tocmai pentru că Gigi Becali nu mai vrea performanță pe teren, ci doar bani în cont, nu a mai adus niciun antrenor obișnuit să câștige numeroase titluri. În schimb, nume destul de mici pentru un club precum FCSB, cum ar fi Nicolae Dică, Toni Petrea sau Pintilii s-au plimbat pe banca roș-albaștrilor în ultimii ani iar asta s-a văzut în rezultate. Bucureștenilor le va fi foarte greu să revină la gloria de altădată fără un manager capabil să scoată tot ce e mai bun din toți fotbaliștii pe care îi are la dispoziție.

Un al treilea motiv pentru care FCSB nu va mai face performanță prea curând este situația fanilor. Cu CSA Steaua în liga a doua și mulți fani după ea, atmosfera de la meciuri a avut de suferit și ca o consecință și motivația jucătorilor a scăzut. Este greu de crezut că fotbaliștii pot să atingă un nivel ridicat de joc cu o atmosferă în general liniștită la meciuri, mai ales pe un stadion așa de mare precum Arena Națională, care pare să fie mereu goală, chiar dacă se strâng peste 10.000 de oameni la un singur meci.

Așadar, problemele FCSB sunt unele cu adevărat complicate și nu pot să fie rezolvate prea curând, fără schimbări majore.

sursa foto: unsplash.com

Back to top button