glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

Dacă FDI dispare, Primăria Hunedoarei „pierde” 17 milioane de lei

Premierul desemnat, Ludovic Orban (PNL), a anunţat zilele trecute că noul Guvern va renunţa la activarea Fondului de Dezvoltare şi Investiţii îndemnându-i chiar pe primari să „uite” de el. Primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu (PSD) spune că măsura ar „lovi” în primul rând în cetăţeni, amintind că proiecte pe FDI au depus primari din toate partidele, inclusiv primari liberali.

“Le spun foarte clar primarilor: uitaţi de Fondul de Dezvoltare şi Investiţii pentru că nu există resurse financiare şi nu există nicio raţiune pentru a dezvolta un alt program de finanţare pentru care nu există bani”, a afirmat Ludovic Orban. Acesta a adăugat că, în ce priveşte Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), guvernul său “va onora toate obligaţiile legale în cadrul programelor de investiţii finanţate de Guvern către autorităţile locale. Valabil şi pentru toate programele din cadrul Companiei Naţionale de Investiţii”.

Proiect depus, răspuns aşteptat

Cu aproximativ 2 săptămâni în urmă, Primăria Hunedoarei a depus pentru evaluare un proiect în valoare de 17 milioane de lei care se dorea a fi finanţat din FDI pentru investiţii în infrastructura stradală. Primarul Dan Bobouţanu (care este, în acelaşi timp, şi vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România) încă mai speră ca Fondul să nu fie desfiinţat: „Am discutat cu colegii primari din Asociaţia Municipiilor şi am constatat că proiecte pe FDI au depus primării conduse şi de membrii PSD şi de membri PNL deoarece condiţiile sunt avantajoase. Practic, iei un credit pe o perioadă de până la 20 de ani la care nu plăteşti deloc dobândă, dobânda fiind suportată de stat. Eu nu cred că noul premier poate să facă o asemenea greşeală, pentru că ar lovi, în primul şi în primul rând, în interesele simplilor cetăţeni, indiferent de culoarea politică a primarilor”.

Back to top button