glasul-hd.ro Web analytics


Comunitate

Cursuri de calificare pentru şomerii din Hunedoara, Brad şi Petroşani

Şomerii din Brad pot deveni operatori de introducere, validare şi predare date, cei din Hunedoara – contabili, iar cei din Petroşani – bucătari sau îngrijitori de bătrâni la domiciliu. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi-a anunţat „prognoza” pentru luna aprilie în ce priveşte organizarea de cursuri de formare profesională.
Cursurile sunt gratuite şi li se adresează doar şomerilor. La Petroşani, cursul pentru meseria de bucătar ar urma să aibă o durată totală de 720 de ore, iar cel de îngrijitor bătrâni la domiciliu de 360 de ore. Cursul pentru calificarea în meseria de contabil ce va fi derulat în aprilie la Hunedoara va avea o durată de 240 de ore. Cel mai scurt este cursul de operator introducere, validare şi prelucrare date organizat la Brad: 60 de ore.
„Aceste cursuri le sunt destinate doar şomerilor indemnizaţi sau neindemnizaţi. Persoanele interesate trebuie să se adreseze agenţiei locale pentru ocuparea forţei de muncă pe raza căreia domiciliază, unde vor primi toate informaţiile de care au nevoie”, spune directorul AJOFM Hunedoara, Nicolae Fara.
Agenţia pune la dispoziţia celor interesaţi şi două numere de telefon la care pot obţine informaţii suplimentare: 0755.99.99.29 sau 0755.99.99.30.

Back to top button
Close
Close