glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cupa Liceelor Big FM a ajuns la ediţia aniversară

Începând de astăzi şi până joi, Sala Sporturilor din Deva găzduieşte întrecerile din cadrul Cupei Liceelor Big FM la fotbal în sală. Competiţia devenită din ce în ce mai populară pe parcursul timpului a ajuns anul acesta la ediţia a zecea, una jubiliară.
Echipele reprezentante a patru licee din Deva, două din Hunedoara şi câte unul din Simeria şi Călan se vor înfrunta în aceste patru zile pentru cucerirea trofeului pus în joc de organizatori.

Recordul în materie de victorii la Cupa Liceelor Big FM îl deţine Liceul cu Program Sportiv Cetate Deva, care a câştigat cinci din cele nouă ediţii desfăşurate până acum. Învingătoarea de anul trecut, Liceul Tehnologic Matei Corvin Hunedoara (5 – 1 în finala cu Cetate Deva), are două trofee în palmares, câte unul ajungând în vitrina celor de la Colegiul Tehnic Transilvania Deva şi de la Liceul Traian Deva (actualmente comasat în aceeaşi unitate de învăţământ cu Decebal).

Cetate şi Matei Corvin se pot întâlni din nou doar într-o finală

Şi în 2019 formatul competiţiei este acelaşi, cu opt echipe care vor juca în sistem eliminatoriu. În meciul de deschidere se întâlnesc astăzi de la ora 15 devenii de la „Regina Maria” cu cei de la „Grigore Moisil”, pentru ca în partida imediat următoare să se deruleze un prim act al rivalităţii Deva – Hunedoara, în „Decebal” cu “Matei Corvin”.
Mâine avem şi actul al doilea, „Cetate” – „Emanoil Gojdu”. Faza sferturilor se va încheia cu o confruntare inedită Simeria – Călan, între „Anghel Saligny” şi „Ovid Densuşianu”. După cum se poate observa, finalistele de anul trecut sunt pe jumătăţi diferite ale tabloului şi se pot întâlni din nou doar în ultima zi a competiţiei.
Semifinalele sunt programate miercuri, iar finalele joi. Organizatorii Cupei Liceelor Big FM vor premia nu doar cele mai bune echipe, ci vor acorda şi premii individuale pentru cel mai bun jucător, cel mai bun portar şi golgeterul competiţiei.

Programul complet al competiţiei din acest an

Luni, 18 februarie
ora 15: Naţional Pedagogic Regina Maria Deva – Liceul Tehnologic Grigore Moisil Deva
ora 16: Colegiul Naţional Decebal Deva – Liceul Tehnologic Matei Corvin Hunedoara
Marţi, 19 februarie
ora 15: Liceul cu Program Sportiv Cetate Deva – Colegiul Economic Emanuil Gojdu Hunedoara
ora 16: Liceul Tehnologic de Transport Feroviar Anghel Saligny Simeria – Liceul Tehnologic Ovid Densuşianu Călan
Miercuri, 20 februarie
ora 15: semifinala 1 (învingătoarele de luni)
ora 16: semifinala 2 (învingătoarele de marţi)
Joi, 21 februarie
ora 19: finala mică pentru locurile 3 – 4
ora 20: finala mare pentru locurile 1 – 2