glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

Cum să alegi o oglindă de perete pentru dormitorul tău?

O oglindă de perete poate reprezenta un adevărat punct de interes din punctul de vedere al decorațiunilor. Datorită capacității sale de a reflecta lumina, oglinda ajută la punerea în valoare chiar și a celor mai mici sau întunecate spații, făcându-le mai confortabile și mai primitoare. Pentru acest lucru însă, va trebui să alegi o oglindă potrivită pentru dormitor, care să te ajute să obții efectul pe care îl dorești. Iată câteva considerente pe care le poți lua în calcul:

  1. Dimensiunile

Primul lucru de care să ții cont când alegi o oglindă pentru dormitor este mărimea. Aceasta poate fi influențată de un cuplu de factori:

– mărimea peretelui pe care vrei să așezi oglinda

– efectul pe care oglinda îl dă camerei tale de odihnă

Astfel, dacă te hotărăști să așezi oglinda pe unul din pereții mari din dormitor și mai ales dacă vrei ca aceasta să fie punctul focal din cameră, poți opta pentru o oglindă de dimensiuni mari, cu latura de 60-75 cm. Alternativ, dacă dorești să dai doar un pic de accent, alege o oglindă cu latura de 25 de cm. Măsoară înainte de toate spațiul, pentru a determina suprafața ideală pe care dorești să o ocupe oglinda.

  1. Forma

Cu toate că oglinzile pot veni într-o mare varietate de forme, cele mai des întâlnite sunt pătrate sau dreptunghiulare, alese în special dacă îți dorești un look tradițional. În schimb, o oglindă cu formă neobișnuită poate atrage atenția la un perete, chiar dacă oglinda este mică, sau nu are un cadru decorativ. Pentru un aspect simplu, dar care iese în evidență, alege o oglindă ovală sau rotundă. De asemenea, oglinzile deosebite, în formă de triunghiuri sau diamant pot da un suflu nou camerei tale. În cazul în care vrei să faci o impresie puternică, alege o oglindă cu cadru de tip stea, ce va atrage privirile tuturor!


  1. Stilul

Unele oglinzi de perete nu au deloc cadru, bazându-se mai degrabă pe forme sau dimensiuni pentru a ieși în evidență. Cu toate acestea, când ești gata să alegi oglinda perfectă pentru dormitor, poți opta pentru o oglindă cu cadru elegant. Există multe opțiuni la acest capitol, ce includ cadre simple, dar de impact, din lemn, metal sau plastic. Pentru un aspect puțin „dramatic”, alege o oglindă cu un cadru sofisticat și elegant, care va atrage privirile în acea direcție. De asemenea, poți găsi și oglinzi de perete cu cadru de tip mozaic, pentru un strop de culoare în camera ta!

  1. Culoarea

În cazul în care te-ai decis să cumperi o oglindă cu cadru decorativ, alege o culoare care funcționează foarte bine cu restul decorului. De exemplu, un cadru simplu negru, alb sau în culoarea lemnului natur se va potrivi cu majoritatea decorațiunilor și cu restul mobilei. Cadrele din metal, în culori aurii sau argintii, sunt un pic mai formale, pretându-se mai degrabă în decorul minimalist sau modern. Dacă optezi pentru un cadru colorat, vezi cum se „împacă” această culoare cu cea a peretelui și încearcă să creezi un contrast ce conduce privirea către oglindă.

Alege oglinda ta preferată pentru dormitor folosind motorul de căutare FAVI.ro. Pentru a întâlni modele deosebite, în toate mărimile, stilurile și culorile, accesează https://favi.ro/produse/categorie/oglinzi-de-dormitor și bucură-te de diversitatea de produse!