glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

Cum să ai grijă de noul tău telefon? Top 4 lucruri de care să ții cont

Telefoanele mobile au devenit pentru mulți dintre noi un accesoriu important, fără de care nu putem sta nici măcar o zi. Avem nevoie de ele pentru a comunica cu cei apropiați și pentru a ne face poze. Cu toate acestea, achiziția unui telefon de tipul smartphone este destul de costisitoare. Astfel că atunci când ajungi să îți cumperi unul, trebuie să ai grijă de el, pentru a nu fi nevoit să îl schimbi după câteva luni. Dacă ți-ai cumpărat telefon nou, citește acest articol și vezi 4 aspecte pe care să le iei în considerare.

Top 4 lucruri de care să ții cont

  • Asigură-l cu o husă

Cel mai simplu mod prin care îți poți proteja telefonul de praf, posibile lovituri și zgârieturi este să îi cumperi o husă. Dacă știi că ești genul de persoană care are tendința de a își scăpa mobilul din mână, fi sigur că o husă îți va fi un aliat de încredere. De recomandat, ar fi să îți alegi una mai groasă și cu o durabilitate mare, chiar dacă te va costa mai mult decât una subțire, măcar vei avea telefonul în siguranță. Iar dacă deja te-ai pus pe căutat, cei de la Brandgsm.ro au  huse pentru telefoanele Samsung și nu numai. Pe site există modele variate și cu prețuri începând de la 6 lei. 

  • Protejează ecranul

Ecranul este la fel de important ca restul telefonului,  iar dacă alegi să îți cumperi o husă, trebuie să știi că nu îți va proteja și ecranul în totalitate. De aceea, trebuie să îți iei și o folie de protecție. Acestea se găsesc la diferite magazine sau în online, sub mai multe tipuri, precum:

  • de tipul PET („tereftalatul de polietilena”), deși acestea sunt cele mai ieftine, se zgârie ușor și necesită des să fie schimbată;
  • protecție din sticlă ( aka Tempered Glass );
  • protecție din TPU ( thermoplastic polyurethane), aceasta mai este cunoscută și sub numele de protecție de silicon, având această textură. Dacă ești dispus să plătești un preț mai mare, recomandat ar fi să alegi protecția din TPU. Are o durabilitate mai mare față de restul și rezistă bine la zgârieturi.

  • Nu folosi accesorii care nu sunt originale

Un sfat foarte util pentru mulți dintre noi este să nu folosim accesorii care nu au venit odată cu achiziționarea telefonului.  Fie că vorbim despre căști pentru ascultarea muzicii, fie că vorbim despre încărcător, acesta trebuie utilizat cu cele originale. Majoritatea oamenilor, atunci când li se strică încărcătorul preferă să își cumpere unul mai ieftin și care nu este original. Cea mai bună opțiune este să vă cumpărați unul care este din magazin, astfel puteți evitate eventual probleme. 

  • Ai grijă de sănătatea bateriei

Pentru ca telefonul să te țină mai mulți ani, trebuie să acorzi o mică atenție și la detaliile tehnice, precum starea bateriei. Încearcă să nu scoți mereu telefonul de la încărcat, după ce a stat doar 5-10 minute, oferă-i timpul de care are nevoie, fie că sunt 2 ore, fie că sunt 4. De asemenea, de preferat ar fi să nu îl folosești când acesta se încarcă, din simplul fapt că se va încălzi, iar temperaturile mari pot dăuna telefonului.

Așadar, dacă urmează sau deja ți-ai luat un telefon nou, ține cont de cele menționate mai sus. Nu uita, husa de protecție este primul lucru pe care trebuie să îl iei, restul le poți lua pe parcurs.

Sursă foto: Unsplash.com

Back to top button