glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Cum a reuşit un cuplu să transforme nişte hambare vechi de 200 de ani într-o pensiune superbă cum nu mai există în ţara noastră.

Începem ziua de duminică a alegerilor cu o invitație într-un loc superb, și cât de cât apropiat de județul nostru(130 km față de Deva). Vă spun sincer, în momentul în care am primit pentru prima oară un reportaj de pe o pagină de Facebook despre această locație am zis că nu este adevarat, este o postare falsă cum sunt sunt multe alte zeci ale unor pagini care vor doar să-și facă un rating(de exemplu un canion superb din județul Sibiu care defapt este de prin America), dar sa revenim la acest loc superb din județul Alba.

Raven’s Nest este un altfel de complex turistic, situat în inima Transilvaniei, în Munţii Apuseni, mai exact în satul Sub Piatra, comuna Salciua. Locul a fost descoperit de fondatorii businessului în timpul unei drumeţii pe potecile din zonă. Văzând priveliştea spectaculoasă şi locul pitoresc, şi-au spus că ar putea să le ofere turiştilor o experienţă unică de cazare, aşa că, pe un teren unde erau câteva hambare, şoproane şi grajduri folosite de localnici, au recondiţionat totul şi au construit cele trei căsuţe din secolele 19 şi 20, pe care le-au mobilat cu piese vechi, de la locuitorii din regiune.

Ceea ce le face cu adevărat unice sunt materialele de construcţie: pereţii sunt construiţi dintr-un amestec de calcar şi cânepă, urmând o tehnică veche care are un efect sanitar asupra aerului din interiorul caselor, dar şi un rol de izolare, deoarece pereţii păstrează căldura mai bine decât prin folosirea altor metode, menţinând răcoare în timpul verii şi căldura în timpul iernii.

Alături de elementele arhaice, antreprenorii le-au folosit şi pe cele contemporane, pentru a asigura confortul vizitatorilor, mai ales când vine vorba de facilităţile de toaletă sau de iluminare. Au dorit să păstreze însă un designe „curat”, fără a supraaglomera spaţiul cu multe obiecte şi imagini. Unele piese de mobilier au fost colectate de la localnici şi au avut nevoie de restaurare, iar majoritatea ţesăturilor provin din Săpânţa, Maramureş, de la un artizan local.

Clienţii au la dispoziţie un jacuzzi şi un cinema în aer liber, în pădure. De asemenea, bucătăria ecologică a complexului se bazează pe ingrediente locale, sănătoase şi de sezon.

Vezi și
Close
Back to top button
Close
Close