glasul-hd.ro Web analytics

Sport

CS Hunedoara s-a desprins decisiv în fruntea ligii a patra judeţene

Etapa cu numărul 25 din Liga a patra hunedoreană, disputată la sfârşitul săptămânii trecute, a adus din nou liniştea în tabăra celor de pe Cerna în privinţa prezenţei la barajul de promovare în liga a treia. După ce liderul CS Hunedoara a pierdut neaşteptat în etapa restanţă de miercurea trecută la Lupeni, iată că acum şi urmăritoarea Inter Petrila a fost învinsă la Vulcan de cea mai imprevizibilă echipă a campionatului, Mihai Viteazu.

Distanţa dintre locul 1 şi locul 2 s-a refăcut astfel la patru puncte, petrilenii având şi un meci în plus, fiind greu de crezut că formaţia din Valea Jiului mai poate remonta diferenţa în cele patru jocuri pe care le mai are de disputat. Tot patru puncte sunt şi între locurile 3 şi 4, ocupate de Victoria Călan, respectiv Şoimul Băiţa, cu menţiunea că acestea au acelaşi număr de meciuri jucate.

Mihai Viteazu Vulcan – Inter Petrila 2 – 1

Campionii judeţeni au marcat după o jumătate de oră de joc, au condus la pauză şi se părea că lucrurile sunt în grafic pentru formaţia condusă de pe margine de Adrian Cîmpean. Numai că finalul de meci a aparţinut gazdelor, care au întors rezultatul egalând când mai rămăsese mai puţin de un sfert de oră şi smulgând o victorie nesperată în prelungiri.

VULCAN: Farcaş – Vişa, Epure, Bulimej, Buduroi (86 Ad. Roşian), Belei (60 Şilip), Simoneac, I. Roşian, Mîndreci (89 Bob), Bădărău, Maier (90 Şuteu). Antrenor Dorel Mîrşava

INTER: Oniciu – Mareş (83 Diaconu), Matei, Horvath, Perşe, Agapi, Badea (71 Anghel), Kalai, Alexandru, Pătrăşcoiu, C. Duma. Antrenor Adrian Cîmpean

Au marcat: Silviu Bădărău (77), Ioan Roşian (90+1), respectiv Dumitru Alexandru (34)

CS Hunedoara – Minerul Uricani 9 – 0

Un nou joc fără istoric pentru hunedoreni, care se îndreaptă cu paşi apăsaţi spre liga a treia punct terminus, cu staţia obligatorie numită barajul interjudeţean cu campioana Caraş-Severinului.

HUNEDOARA: Paşca – Iacob (46 Trăşcan), Ionică, Simionov (56 Apachiţei), D. Creciunesc, Popa (46 Marcu), Tecsi, Herci, Stan, Ionicescu (64 Kocsis), C. Creciunesc. Antrenor Mircea Alic

MINERUL: Câmpean – Erdos, Vîlcică, Bălănean, Preoteasa (54 Agrigoroaiei), Beleni, D. Scurtu, Cuibari, Trestian, Metea (23 V. Scurtu), Anghelina. Antrenor Tony Sedecaru.

Au marcat: Iulian Tecsi (7, 40, 60), Robert Popa (17, 38), Cristian Simionov (48), Alexandru Marcu (73), Octavian Apachiţei (78), Andrei Kocsis (86)

Şoimul Băiţa – Hercules Lupeni 2 – 0

Derbyul etapei – şi în ediţiile trecute chiar al campionatului – a avut de data aceasta o încărcătură de dramatism mai mică, oaspeţii fiind ieşiţi din cursa pentru podium. Gazdele au rezolvat meciul repede, stabilind scorul final încă de la jumătatea primei reprize, şi încă mai speră la locul 3.

ŞOIMUL: Raţ – Vîrtan, Sevastiţa, Deak (77 Demian), Vajda, Chelariu, Stamatin (66 Fiţ), Lintaru (66 Grosu), Salamon, Petresc (77 Mihalache), Horţ. Antrenor Marius Tănasă

HERCULES: Niţu – Ciorîia, Pecsar, Stoicoiu, Cismaşiu, Ionaşc, Şerban, Păsărică, Pârvulescu (86 Cocolea), Filip, Moldovan. Antrenor Dan Voicu.

Au marcat: Cristian Vîrtan (4), Nicolae Chelariu (22)

Jiul Petroşani – Victoria Călan 0 – 2

Revelaţia acestui sezon a mai obţinut o victorie cât se poate de normală pe terenul Jiului, chiar dacă formaţia din Călan a trebuit să aştepte o oră până a reuşit primul gol.

Au marcat: Bogdan Muntean (60), Ciprian Roşca (73)

Cetate Deva II – Retezatul Haţeg 1 – 2

Meciul s-a „aprins” pe final, când două goluri într-un interval de nici un minut au animat o partidă care se îndrepta spre un scor alb. În ultimul minut de prelungiri Marcu a dat lovitura de graţie Devei şi Retezatul a plecat astfel cu toate cele trei puncte.

Au marcat: Petruţ Cârlejan (75), respectiv Darius Dăncescu (74), Răzvan Marcu (90+3)

Universitatea Petroşani – Aurul Brad 1 – 2

Rezultat stabilit încă de la pauză, după ce oaspeţii din Brad au condus cu 2 – 0.

Au marcat: Paul Ceru (44), respectiv Dorian Paşca (21), Darius Leucian (27)

Dacia Orăştie – Aurul Certej 3 – 1

Victorie clară a Daciei, care încearcă să mai urce în clasament pe acest final de campionat.

Au marcat: Ciprian Duică (39), Raul Noja (61), Iulian Ioniţă (71), respectiv Ovidiu Tescu (81)

Gloria Proinstal Geoagiu a stat

Sferturi de finală în Cupa României

Astăzi, de la ora 16.30 se vor disputa partidele contând pentru sferturile de finală ale Cupei României la fotbal, faza judeţeană. Iată programul jocurilor:

Gloria Geoagiu – Hercules Lupeni (sfert A)

Aurul Brad – Şoimul Băiţa (sfert B)

Victoria Călan – Inter Petrila (sfert C)

CS Hunedoara – Retezatul Haţeg (sfert D)

Partidele se desfăşoară într-o singură manşă, pe terenul echipei mai slab clasate la finalul sezonului trecut (primele formaţii sunt gazde). Semifinalele vor opune câştigătoarea sfertului D câştigătoarei sfertului C şi câştigătoarea sfertului B câştigătoarei sfertului A şi se vor disputa pe terenuri neutre, în 30 mai. Conducerea AJF Hunedoara doreşte pentru semifinale organizarea unui cuplaj într-o singură locaţie. Finala se va juca la Sântămăria Orlea, în 9 iunie.