glasul-hd.ro Web analytics

Sport

CS Hunedoara a cedat pe teren propriu în prima manşă a barajului pentru promovare

Aşteptată cu mari speranţe la Hunedoara, partida de sâmbătă cu Voinţa Lupac din barajul interjudeţean de promovare în liga a treia nu a adus gazdelor victoria mult aşteptată, care să îi dea speranţe de calificare. Ba mai mult, oaspeţii s-au impus cu 1 – 0 după un joc pe care l-au controlat practic de la cap la coadă, scorul putând fi chiar mai mare decât cel înregistrat la final pe tabelă.

Echipa condusă de această dată doar de pe bancă, nu şi din teren, de Boşco Vişatovici a arătat mai omogenă, cu relaţiile de joc mult mai bine puse la punct, iar în atac tripleta Şandru, Străin, Marcu a pus la grea încercare defensiva gazdelor, mai ales în prima parte a meciului. De partea cealaltă, trupa lui Mircea Alic a părut “ruptă” la mijlocul terenului, cu faza de construcţie practic inexistentă, mizând doar pe mingi aruncate în faţă pentru atacanţii care s-au zbătut în gol, fără realizări notabile.

Gol venit repede şi ratări mari ale oaspeţilor

Partida a început “în grafic”, cu hunedorenii încercând să îşi respecte statutul de gazde. O lovitură de cap a lui Daniel Creciunesc pe mijlocul porţii, prinsă fără probleme de Toader, la primul corner al meciului (min. 2) şi o acţiune bună a lui Herci pe dreapta, soldată cu o centrare imprecisă pentru Tecsi (min. 4) au animat tribunele în debutul jocului. Dar lucrurile s-au lămurit repede, cărăşenii trecând în controlul ostilităţilor. Primul semnal de alarmă l-a dat faza din min. 6, cu Şandru lansându-l perfect pe contraatac pe Străin şi numai intervenţia excelentă a lui Ionicescu a amânat deschiderea scorului. Mezin, cu o lovitură de cap prinsă de Cobliş, şi Tîrbăţ, cu un şut pe lângă poartă, au arătat cam de ce e în stare Voinţa pe faza de atac.

Golul a venit în minutul 11, când Şandru a prins un şut de excepţie de la 25 de metri aproape de vinclul porţii hunedorene, nelăsându-i nici o şansă lui Cobliş, altfel unul dintre cei mai buni oameni de pe teren în partida de sâmbătă. Patru minute mai târziu, Marcu – care a făcut franjuri permanent flancul drept al apărării hunedorene – a centrat pentru Străin în 6 metri şi acesta a reluat incredibil, cu pământul, peste poartă. Tot Străin a trimis puţin pe lângă poartă un minut mai târziu, la o greşeală a lui Ionică, stoperul hunedorean lâsând să cadă mingea în propriul careu. Marcu mai trimite o centrare periculoasă la capătul unui alt contraatac, dar de data aceasta Ionică intervine bine, respingând in-extremis în corner (min. 18), Mezin îşi încearcă şi el şutul din 16 metri, cu Cobliş la post (min. 19), iar “bomba” lui Marcu trece puţin pe lângă poartă (min. 23). Hunedorenii nu se regăsesc deloc, Popa se încurcă în careu la o pasă a lui Bloj (min. 19), Herci bate două lovituri libere, prima din lateral respinsă de Toader în corner (min. 20), a doua în zid din poziţie centrală (min. 26).

Cei din Lupac domină clar jocul şi continuă şi seria marilor ratări. Mitru centrează, Marcu reia cu capul şi Cobliş reţine (min. 30), Şandru îl găseşte – din nou – liber pe Străin în careu la un alt contraatac şi golgeterul Voinţei trimite telefonat din 8 metri, prilejuindu-i lui Cobliş o intervenţie de excepţie, acesta salvându-şi echipa de la primirea unui nou gol (min. 33). Hunedoara încearcă cu disperare să revină în joc, Herci şi Bloj schimbă între ei flancurile de atac, Daniel Crecuinesc are o “transformare” de rugby din marginea careului (min. 42), iar Tecsi se vede prima oară la finalizare în prelungirile primei reprize, când şutul său este deviat în corner de un apărător.

Repriză secundă mai liniştită, dar cu mulţi nervi pe final

Partea secundă a început în aceeaşi notă în care s-a desfăşurat prima. Străin nu profită de o altă gafă în apărarea gazdelor şi trimite peste poartă de la 20 de metri (min. 48), iar Şandru iroseşte o nouă pasă bună primită de la Marcu (min. 52). Iacob, foarte bine intrat în joc după accidentarea lui Herci (cu probleme musculare), dinamizează puţin atacul hunedorenilor, care rămâne însă steril. O reluare din voleu mult peste poartă (min. 61), un şut-centrare din unghi peste transversală (min. 62), o centrare perfectă pentru Tecsi care din 3 metri ratează incredibil, nereuşind să nimerească poarta (min. 70) şi un alt şut după o pătrundere pe partea dreaptă respins de Toader (min. 77) sunt realizările tânărului de numai 17 ani Flavius Iacob, care a reuşit să fie mai periculos pentru poarta Voinţei decât toţi colegii săi în tot restul meciului.

În repriza secundă cei din Lupac s-au mulţumit în general să se apere cu mult calm şi siguranţă, centrările înalte la care Hunedoara a apelat în disperare de cauză fiind respinse uşor şi fără probleme de fundaşii oaspeţilor. Jocul a fost însă extrem de fragmentat, fără cursivitatea avută în prima parte, lucru ce a convenit de minune campionilor Caraşului. Străin l-a mai încercat pe Cobliş cu un şut bun de la 30 de metri (min. 76), iar portarul hunedorean s-a mai evidenţiat o dată în plus în min. 88, în faţa lui Zaharia, când nou intratul în echipa lui Vişatovici a scăpat singur pe contraatac.

Din păcate nervii au cedat pe final, iar în minutul 77 s-a produs o busculadă generală, la o fază în care oaspeţii au acuzat gazdele că nu le-au returnat balonul trimis în aut, iar hunedorenii au cerut un cartonaş roşu pentru faultul lui Străin asupra lui Daniel Creciunesc. În cele cinci minute de prelungiri acordate (care până la urmă s-au transformat în vreo opt), gazdele au trimis mingea în poartă prin Tecsi, însă golul a fost anulat – corect – pentru ofsaid, iar arbitrul piteştean nu a acordat un penalty la o fază în care mingea trimisă de la mică distanţă a lovit braţul (lipit de corp) al unui fundaş cărăşan, astfel că scorul a rămas neschimbat, 1 – 0 pentru Voinţa.

Returul barajului se joacă sâmbătă, 23 iunie, la Lupac.

CS Hunedoara – Voinţa Lupac 0 – 1 (0 – 1)

HUNEDOARA: Cobliş – Cr. Creciunesc, Ionicescu, Ionică, Trăşcan (87 Ov. Stan) – Herci (55 Iacob), D. Creciunesc, Simionov, Bloj (72 Apachiţei) – R. Popa (59 N. Marcu), Tecsi. Antrenor Mircea Alic

LUPAC: Toader – Oncică, Banac, Cheda (67 Coviţ), Tîrbăţ – Mitru (46 C. Popa), Bărbulescu, Mezin (87 Zaharia), V. Marcu – Şandru (90 Epure), Străin. Antrenor Boşco Vişatovici

A marcat: Şandru (11)

Arbitri: Marius Naidin (Piteşti) –  Lucian Tănase (Piteşti), Nicuşor Marin (Suseni – Argeş).

“În momentul acesta nu ştiu ce să spun decât că am fost copleşiţi de miză. Nu am reuşit să gestionăm situaţia, deşi toată săptămâna am lucrat la asta, despre asta am vorbit cu băieţii. Chiar şi jucătorii cu experienţă, de la care era de aşteptat că îi vor mobiliza şi pe cei mai tineri, au cedat presiunii, toţi au fost timoraţi. Ne-am creat puţine ocazii, am şi primit gol repede şi nu am reuşit să revenim. Mai sunt totuşi 90 de minute, 1 – 0 este un scor care se poate întoarce, dar trebuie să tratăm cu totul altfel meciul retur, să arătăm o cu totul altă faţă la Lupac.”

Mircea Alic, antrenor principal CS Hunedoara

“În primul rând ţin să felicit echipa mea pentru dăruire, pentru efortul depus. În prima repriză am dominat jocul cu autoritate, ne-am creat ocazii monumentale, pe care însă le-am ratat. Putea fi 3 sau 4 – 0 la pauză şi să tranşăm soarta calificării încă de la bun început, dar nu a fost să fie. În repriza a doua am schimbat registrul tactic, am înlocuit doi jucători ofensivi cu doi de profil mai defensiv, dar şi aşa am controlat jocul. În concluzie, pot să spun că echipa mai bună a obţinut victoria în meciul de astăzi.”

Boşco Vişatovici, antrenor principal Voinţa Lupa