glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

Creşterea numărului de animale fără stăpân, în atenţia prefectului

Creşterea numărului animalelor fără stăpân este de natură să-i îngrijoreze pe locuitorii judeţului Hunedoara, primarii fiind convocaţi luni de prefectul Vasilică Potecă la o şedinţă de analiză a situaţiei apărute după ce activitatea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Serviciul judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân’ s-a blocat din lipsă de fonduri.

„Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, i-a informat pe cei prezenţi că întreruperea, de facto, în urmă cu câteva luni, a activităţii asociaţiei a dus la creşterea numărului de animale fără stăpân, ceea ce a generat îngrijorarea locuitorilor judeţului Hunedoara”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara, remis AGERPRES.

Totodată, în contextul în care în Valea Jiului a fost confirmat sâmbătă, 18 ianuarie, un focar de pestă porcină africană şi a fost pus în aplicare „Planul de măsuri pentru combaterea cazurilor de Pestă Porcină Africană”, problema animalelor fără stăpân a devenit una de ordine publică judeţeană, se menţionează în comunicat.

Prefectul judeţului Hunedoara a solicitat primarilor să decidă, în cel mai scurt, timp dacă vor continua să fie membri ai Asociaţiei menţionate sau dacă vor alege o altă formă legală pentru rezolvarea problemei animalelor fără stăpân, subiect care se regăseşte în „Planul de măsuri pentru combaterea cazurilor de Pestă Porcină Africană”.

Primarii aflaţi la întâlnire au fost de acord, în principiu, să continue asocierea în cadrul ADI „Serviciul judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân”, urmând ca decizia finală să fie luată după analiza situaţiei financiare şi tehnice a asociaţiei.

„Serviciul judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” a funcţionat până anul trecut prin finanţarea asigurată de Consiliul Judeţean Hunedoara şi primăriile locale. Activitatea asociaţiei s-a blocat după ce administraţia judeţeană a fost nevoită să renunţe la alocarea de fonduri din motive de ţin de legislaţia în vigoare.