glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateSportUltima oră

Corvinul Hunedoara și-a aflat adversara pentru primul tur preliminar din UEFA Europa League. Când se vor disputa meciurile

Corvinul și-a aflat adversara! Va trebui să treacă de Paksi FC în primul tur preliminar al Europa League

Cele 6 meciuri sunt:

  • Botev Plovdiv (Bulgaria) – Maribor (Slovenia)
  • Elfsborg (Suedia) – Pafos (Cipru)
  • Paksi FC (Ungaria) – Corvinul Hunedoara (România)
  • Sheriff (Moldova) – Zira (Azerbaijan)
  • Llapi (Kosovo) – Wisla Cracovia (Polonia)
  • Ruzomberok (Slovacia) – Tobol (Kazahstan)

Paksi este unul dintre cei mai accesibili adversari pe care îl putea întâlni Corvinul, dacă ținem cont de cotele de piață ale celorlalte echipe împotriva cărora ar fi putut juca hunedorenii.

Întreg lotul lui Paksi FC este cotat la 8,48 milioane de euro, aproape de două ori mai mult față de lotul celor de la Corvinul Hunedoara, 4,55 milioane de euro.

Paksi și-a câștigat dreptul de a participa în Europa League după ce a încheiat pe locul doi în campionatul Ungariei, la diferență de 16 puncte față de campioana Ferencvaros.

Clubul a fost înființat în 1952 și are două trofee în palmares. Este vorba de Cupa Ligii Ungariei din sezonul 2010/2011 și Cupa Ungariei, câștigată la finalul stagiunii recent încheiate.

În sezonul 2010-2011, Paksi a încheiat campionatul Ungariei pe locul 2 și a evoluat pentru prima dată în tururile preliminare din Europa League. Este important de precizat că începând din sezonul 2006/2007 Paksi a evoluat doar în prima ligă din Ungaria.

Primul joc se va disputa pe 11 iulie, în ţara vecină, în vreme ce returul va fi la Sibiu, pe 18 iulie! Orele de disputare ale partidelor vor fi comunicate în scurt timp.
Hai, Corvinu’!
Back to top button