glasul-hd.ro Web analytics


ActualitateAdministrație

Control al Curții de Conturi la Primăria Deva. Mai multe probleme au fost găsite la prelungirea contractului pe salubrizare, în mandatul lui Petru Mărginean

Inspectorii Curții de Conturi sunt, de aproape o lună, în verificări la Primăria Deva, iar astăzi administrația locală urmează să primească un raport al instituției. Inspectorii verifică mai multe aspecte care țin de banii municipalității, dar unul dintre contractele luate în vizor este cel de salubritate. Potrivit oficialilor Primăriei, au fost descoperite nereguli la prelungirea contractului și la modificarea tarifelor, în anul 2015, atunci când primar al Devei era Petru Mărginean.

Ieri, reprezentanții administrației locale au susținut o conferință de presă, eveniment de la care primarul Ovidiu Moș a plecat mai devreme, motivând că inspectorii Curții de Conturi sunt în verificări la Primăria Deva. Întrebat fiind despre acest subiect, viceprimarul, Răzvan Mareș, a declarat: „Curtea de Conturi vine de două ori pe an sau o dată la orice primărie. Caută să vadă dacă au existat sau nu au existat nereguli în procedurile operaționale și eu cred că este binevenită Curtea de Conturi. Sunt mai multe teme ale controlului: una dintre ele este salubritatea și așteptăm și noi cu interes, pentru că am înțeles că s-au găsit niște probleme în cursul anului 2015, la o prelungire de contract a fostului primar. Atunci s-au majorat și tarifele, pe domenii care nu țineau de colectarea deșeurilor. Contractul a fost prelungit ultima oară pe mandatul domnului Petru Mărginean, iar Curtea de Conturi, care este în control la Deva, a descoperit că în acea perioadă au fost deficiențe. Controlul încă nu este gata”, a declarat, ieri, viceprimarul Răzvan Mareș.

Potrivit reprezentanților Primăriei Deva, controlul a fost încheiat în cursul zilei de ieri, urmând ca, probabil, astăzi, administrația locală să primească raportul inspectorilor.

Tags
Back to top button
Close
Close