glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

Controale efectuate de către I.T.M. Hunedoara privind modul de respectare a prevederilor O.U.G. nr.99/2000

COMUNICAT DE PRESĂ

Controale efectuate de către I.T.M. Hunedoara privind modul de respectare a prevederilor O.U.G. nr.99/2000

(ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr.99 din 29 iunie 2000)

 

În perioada 24.07.2023 – 25.07.2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a întreprins o serie de acțiuni, constând în controale inopinate, în vederea verificării modului de respectare a O.U.G. nr. 99/2000, precum și a legislației adiacente privind respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă, având ca principal obiectiv activitatea lucrătorilor desfășurată în spații deschise, în aer liber.

De asemenea, s-au luat toate măsurile necesare în vederea informării angajatorilor și a angajaților privind principalele obligații și drepturi ce le revin pe perioada în care temperaturile depășesc 37 grade celsius sau indicele temperatură umezeală este mai mare de 80 unități și s-au efectuat verificări  privind aplicarea  corectă a prevederilor legale.

Astfel, în sensul celor menționate mai sus, au fost emise comunicate de presă, publicate inclusiv pe pagina de internet a I.T.M. Hunedoara, iar în zilele de 24 și 25.07.2023, au fost efectuate în teren verificări, fiind informați, atât angajații, cât și angajatorii, asupra drepturilor și obligațiilor ce le revin în condițiile climatice existente.

În condițiile depistării unor abateri de la legislația muncii, în domeniul securității și sănătății în muncă, au fost efectuate un număr de 25 de controale, din care finalizate 20, până în prezent fiind dispuse 11 măsuri, aplicându-se un număr de 4 avertismente, 6 amenzi contravenționale, în suma de 25.000 lei, iar o activitate constând în săpături șanțuri fiind  sistată.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara asigură în permanență atât angajatorilor cât și angajaților informațiile necesare desfășurării activității în condiții legale în contextul O.U.G. nr.99/2000.

 

Back to top button