glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Comisarul-șef Liviu-Gabriel Dumitru pleacă de la conducerea IPJ Hunedoara. „Eu am cerut să ocup funcția de director al Școlii de Agenți «Septimiu Mureșan» din Cluj”

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, Liviu-Gabriel Dumitru, părăsește instituția. Potrivit acestuia, el va prelua conducerea unei alte instituții din subordinea MAI, respectiv Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj. Liviu-Gabriel Dumitru a declarat pentru „Glasul Hunedoarei” că a ales să facă acest pas înspre catedră, considerând că experiența lui profesională îi va ajuta pe tinerii care vor să devină polițiști.

Inspectorul șef al IPJ Hunedoara, Liviu-Gabriel Dumitru, susține că încă nu s-a făcut numirea în noua funcție. Presa însă a aflat, iar el a fost obligat de situație să confirme.

„Eu am cerut să ocup postul de director. Cochetam de mult timp cu ideea de a ocupa un post la catedră. În județ am arătat că pot, am făcut ce am făcut, lucrurile care rămân în urma mea se văd. Până la urmă, e o nouă provocare”, a declarat pentru „Glasul Hunedoarei” comisarul-șef Liviu-Gabriel Dumitru.

Șeful IPJ Hunedoara a spus că decizia de a pleca din inspectorat a luat-o doar pentru a împărtăși din experiența sa profesională de 25 ani tinerilor care vor să devină agenți de poliție, și nu în urma scandalurilor în care numele său a fost implicat.

„Noi nu suntem în mijlocul unei crize care să mă determine să plec. Este o oportunitate la care m-am hotărât eu să achiesez. Funcția de comandant este vacantă la Școala de Agenți <Septimiu Mureșan> din Cluj. Mie îmi plăcea ideea aceasta de a sta la catedră. Este momentul să împărtățesc experiența mea profesională. Avem cu toți pretenția ca polițiștii să știe multe din munca de operativ. Hai să mergem noi acolo, să le explicăm ce reprezintă”, a spus comisarul-șef Liviu-Gabriel Dumitru, șeful IPJ Hunedoara.

Deocamdată, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române nu au niciun act oficial despre numirea care va urma să aibă loc săptămâna viitoare. Abia la momentul numirii în funcție, IGPR va putea să dea informații despre cel care va ocupa funcția de inspector șef al IPJ Hunedoara.

Back to top button
Close
Close