glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Codul galben de ploi torențiale a fost prelungit până miercuri

Ploile nu vor să părăsească țara noastră. Codul galben de instabilitate atmosferică accentuată a fost prelungit, până miercuri inclusiv. Astfel, în județul Hunedoara, urmează încă două zile de ploi torențiale, avertizează meteorologii.

Până miercuri dimineața vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în nordul Moldovei, local în Transilvania și Oltenia, în zona Carpaților Orientali și Meridionali, precum și în zona Munților Banatului. În sudul și estul Transilvaniei, în vestul Moldovei, local în Maramureș, precum și în zonele montane, avertizarea este valabilă până marți seara. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Hidrologii au emis avertizări de inundații pe mai multe râuri din țară, în condițiile în care ploile din ultimele zile au provocat deja viituri, iar ploile care sunt așteptate în următoarele zile vor agrava situația.