glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Codul galben de frig se prelungește, pentru județul Hunedoara

Meteorologii au prelungit avertizările Cod galben și Cod portocaliu de precipitații abundente și vânt puternic în majoritatea regiunilor. Deși inițial, atenționarea era valabilă doar până vineri, la ora 10, specialiștii spun că frigul neobișnuit pentru această dată din calendar va ține până vineri, dar la ora 14.

Fenomenele vizate sunt precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori şi strat de zăpadă, dar și intensificări ale vântului. În intervalul menţionat, în Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi precipitații mixte. La munte va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp și, pe arii restrânse, 40 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice, unde viteza la rafală va atinge 55…65 km/h.

În această perioadă, vremea va fi deosebit de rece în toate regiunile și se va produce brumă, în cursul nopții de joi spre vineri, îndeosebi în regiunile vestice, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă în cea mai mare parte a țării.

Tags
Back to top button
Close
Close