glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Cod galben de ploi torențiale, în județul Hunedoara

Meteorologii avertizează că până joi seara, la ora 23, vom avea parte de ploi torențiale în cea mai mare parte a țării. Vizat de atenționare este și județul Hunedoara, unde vor fi, potrivit prognozei, averse puternice și intensificări ale vântului, care se vor transforma în vijelii.

Atenționarea meteorologilor a intrat în vigoare miercuri seara, la ora 18, și va fi valabilă întreaga zi de joi, până la ora 23, pentru 36 de județe, printre care și județul Hunedoara. „În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţării și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi 20…30 l/mp și pe spații restrânse 50…70 l/mp”, se arată în atenționarea meteorologilor.

Avertizare hidrologică în vigoare

Din cauza ploilor însemnate care vor cădea, hidrologii au emis și ei o avertizare de cod galben de inundații. Potrivit acestora, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție. Atenționarea este valabilă până joi, la ora 16, pe mai multe râuri din țară, printre care și afluenţii Mureşului aferenţi sectorului aval confluenţӑ Târnava – amonte Sӑvârşin (judeţele Cluj, Alba, Sibiu, Hunedoara şi Arad).

Tags
Back to top button
Close
Close