glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateTimp liber

„Clovnii veseli”, spectacole, jocuri și multă veselie îi așteaptă pe copii de ziua lor

Desene pe asfalt, jocuri distractive, prezența unor clovni veseli, ateliere și activități creative, spectacole, dans modern și multe alte surprize îi așteaptă, începând de astăzi, pe micuții din tot județul. Evenimentele sunt organizate cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului și vor avea loc în majoritatea localităților din județ.

Ziua Internațională a Copilului, sărbătorită în fiecare an în data de 1 Iunie este așteptată cu nerăbdare de toți copiii. Indiferent de situaţia materială, starea de sănătate sau religie, toţi copiii sunt egali şi au dreptul de a se bucura de o zi dedicată lor. Pentru ca prichindeii să poată profita din plin de această zi, în majoritatea localităților din judeţ au loc o serie de evenimente. Astfel, micuții pot lua parte la jocuri distractive, desene pe asfalt, spectacole cu clovni, diverse concursuri, momente artistice, activități creative etc. sau pot beneficia de acces gratuit la Grădina Zoologică, ștrandul de la Hunedoara sau la Mocănița de la Brad.

Clovnii veseli vin la Deva

Copilașii din Deva au ocazia să-i întâlnească vineri, de la ora 11:00, în Piața Victoriei, pe „Clovnii veseli”, dar să și ia parte la mai multe activități destinate lor: dans modern, jocuri distractive, iluzionism, pictură fără pensule, baloane zburătoare, desene pe asfalt, moment artistic cu elevii Colegiului Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva. Acțiunile sunt organizate special de Ziua Copilului și se desfășoară în cadrul evenimentului Serbările Devei.

O lume minunată la Hunedoara

Primăria Hunedoara organizează vineri, între orele 12:00 – 20:00, în Parcul Tineretului, mai multe activități dedicate celor mici. Astfel, timp de câteva ore, copiii din municipiu se vor putea bucura de ateliere și activități creative, precum: picturi pe față, concurs de desene pe asfalt, spectacole de teatru interactiv, tobogane gonflabile și alte jocuri pentru copii. De asemenea, cei mici se vor putea bucura și de prezența unor mascote Disney și a unor clovni, care vor întreține atmosfera și se vor fotografia cu copiii. Nu vor lipsi personajele pe picioroange și statuile vivante. Micuții care vor veni în 1 iunie în Parcul Tineretului din Hunedoara vor primi din partea organizatorilor înghețată.

Sărbătoarea copilăriei la Brad

La Brad, manifestările dedicate Zilei Copilului au loc astăzi, începând cu ora 09:00, în Parcul Tineretului. Activitățile vor debuta cu Crosul „Zarandul” care se va desfășura pe strada Libertății. După aceasta, toți micuții brădeni sunt invitați la spectacolul-concurs „Copiii au talent”, susținut de copii și tineri din Brad, prezentat și jurizat de Deea și Dinu Maxer. Concursul va conține și o tombolă cu premii care vor consta în trei biciclete acordate pe categorii de vârstă. Ziua Copilului se va încheia cu un recital susținut de Deea și Dinu Maxer.

Copiii instituționalizați sărbătoresc alături de prieteni

La fel ca în fiecare an, Ziua Copilului va fi sărbătorită și de copiii aflați cu măsură de protecție în centre, familii de plasament sau servicii subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara. Din dorința de a aduce un moment de bucurie și culoare în sufletele acestora vor fi organizate activități de recreere și petrecere a timpului liber. Astfel, copiii de la Centrul de Plasament Brad vor pleca într-o excursie sponsorizată la Castelul Corvinilor și Grădina Zoologică din Hunedoara, vor servi pizza, prăjituri și suc la un restaurant din localitate. Cei de la Centrul de Plasament Orăștie vor lua parte la întreceri sportive, desene pe asfalt și jocuri colective, iar la finalul zilei va fi organizată o masă festivă cu tort, suc și mini discotecă. Copiii din cadrul Centrelor pentru copii cu dizabilități Hunedoara vor avea parte de o petrecere în curtea centrului, cu un clown ce va da startul bunei dispoziții, iar cei de la Centrul de Plasament pentru Copilul cu Handicap Hunedoara se vor bucura de un Carnaval, la care vor purta măști confecționate, cu sprijinul personalului centrului. De asemenea, și micuții de la Centrul de Plasament Vulcan și Lupeni vor avea parte de concursuri, desene, mese festive și multe alte surprize.

Acces gratuit la Zoo, ștrand și mocăniță

În data de 1 iunie, de ziua lor, copiii beneficiază de intrare liberă la ștrandul din municipiul Hunedoara (Complexul de Agrement Corvina) și la Grădina Zoologică. La ștrand, minorii cu vârste până la 16 ani trebuie să vină însoțiți de un adult (și adultul beneficiază de intrare liberă), iar la grădina zoologică, părinții plătesc biletul, iar copiii intră gratuit. Totodată, micuții însoțiți de părinți vor călători, de ziua lor, gratuit, cu mocănița din Țara Moților. Celebrul tren a fost repus din nou în funcțiune cu ocazia Rusaliilor și a Zilei Copilului și va circula pe traseul dintre Brad și Crișcior. Vagoanele trase de o locomotivă cu aburi vor pleca vineri, din Crişcior la orele 13:00 şi 15:00, din fața Bisericii Mari Ortodoxe din Brad la 13:25 și 15:25 și din faţa Gării CFR, la orele 14:00 şi 16:00. Capacitatea trenului cuprinde 130 de locuri. Informații suplimentare puteți afla la numărul de telefon 0754055632.