glasul-hd.ro Web analytics

AdministrațieComunitate

Clarificare: copiii au voie cu bicicleta pe pietonală

Minorii cu vârste de până la 14 ani se pot plimba cu bicicleta ori cu rolele pe pietonala din Hunedoara. Adulţii riscă amenzi.

Punerea în folosinţă a zonei pietonale din Hunedoara a adus şi unele neplăceri (deocamdată destul de mici). Unii hunedoreni, mai ales cei vârstnici, se declară deranjaţi de faptul că li se permite bicicliştilor să tranziteze „în şa” zona amintită.

„Glasul Hunedoarei” i-a solicitat clarificări pe această temă primarului Dan Bobouţanu: „Zona pietonală este pentru uz pietonal. Aşa a fost avizată şi de Poliţia Rutieră, motiv pentru care s-au montat şi acele indicatoare «Acces interzis tuturor vehiculelor». Şi bicicleta este un vehicul. Noi, totuşi, am făcut o derogare şi am decis ca, în cazul copiilor de până la 14 ani care sunt însoţiţi de un adult să fie permis accesul cu bicicleta, cu rolele şi aşa mai departe, în ideea că zona este destul de lată şi, cu puţină atenţie din partea tuturor, se pot evita accidentele. Nu le putem răpi celor mici această plăcere, dar nici nu putem permite tuturor categoriilor de vârstă accesul cu bicicleta. Vă dau şi un exemplu: un biciclist a dat peste o fetiţă de vreo trei ani, fetiţa nu a păţit mare lucru, dar mama ei a suferit un şoc, a leşinat, şi mama a fost, de fapt, cea care a avut nevoie de ajutorul unui echipaj SMURD”.

Tags