glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

CL Deva, live pe Internet

Şedinţele Consiliului Local Deva vor fi transmise live pe Internet începând chiar de la următoarea întrunire a aleşilor reşedinţei de judeţ.

Şedinţele consilierilor locali ai Devei vor putea fi urmărite la adresa www.primariadeva.ro/online. La aceeaşi adresă, utilizatorii de Internet vor putea găsi arhivate şi înregistrările tuturor şedinţelor Consiliului Local Deva, începând cu luna noiembrie 2016. Reprezentanţii Primăriei Deva recunosc că măsura a fost luată la propunerea societăţii civile, pentru ca dezbaterile să poată fi urmărite şi de către devenii care sunt interesaţi de subiectele discutate, dar nu reuşesc să ajungă în sala de şedinţe. „În acelaşi timp, această măsură vine în sprijinul creşterii transparenţei decizionale în administraţia publică locală, iar obiectivele sunt sporirea gradului de responsabilitate a administraţiei locale faţă de cetăţean, ca beneficiar al deciziei administrative, şi stimularea participării active a cetăţenilor municipiului Deva în procesul de luare a deciziilor”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria Deva. „Am acceptat această idee în primul rând pentru că astfel cetăţeanul se poate informa în timp real despre proiectele de hotărâre care se dezbat. Fiecare om poate să-şi ia asftel informaţia direct de la sursă, fără ca ea să mai fie în vreun fel afectată de simpatiile sau antipatiile vreunui ziarist. Sper şi la o schimbare de atitudine din partea consilierilor locali”, a declarat Mircia Muntean, pentru „Glasul Hunedoarei”

Ţonea: „N-ar trebui să avem nevoie de aşa ceva”

Aflat la al patrulea mandat de consilier local al Devei, Vasile Ţonea (PSD) spune că, în mod normal, aleşii locali n-ar fi trebuit să aibă nevoie de supravegherea publică „în direct” din partea alegătorilor pentru a-şi face datoria. De asemenea, Ţonea se aşteaptă să scadă considerabil numărul consilierilor care se prezintă la şedinţe fără să aibă habar despre ce e vorba în proiectele de hotărâre. „Nu ar trebui să fie nevoie de şedinţe transmise în direct pentru a manifesta responsabilitate în actul decizional. Pentru mine, a fi consilier local, este şi o onoare, dar şi o responsabilitate. Decât să merg la o şedinţă de CL fără să fi citit materialele în prealabil, mai bine nu merg. De multe ori, dezbaterea în CL lipseşte. Au fost şi sunt consilieri locali care, de multe ori, nici nu ştiu pentru ce ridică mâna. Odată cu transmiterea şedinţelor pe Internet, sper să scadă numărul cazurilor de acest fel”.

Tags
Back to top button
Close
Close