glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cinci gimnaste de la CNS Cetate, în loturile României pentru Europene

Federaţia Română de Gimnastică a anunţat înscrierile nominale pentru Campionatul European feminin de la Sofia, programat între 14-18 mai, componenţa echipelor fiind dată publicităţii de forul european de profil (UEG). Cinci sportive legitimate la clubul devean vor participa, cel mai probabil, la Europenele de luna viitoare.

Conform anunţului forului european de profil, loturile naţionale ale României le vor cuprinde pe Larisa Iordache, Diana Bulimar, Silvia Zarzu, Andreea Munteanu, Ştefania Stănilă (ultimele două de la CNS Cetate) – la senioare, respectiv Anda Butuc, Andra Stoica, Laura Jurcă, Andreea Iridon, şi Asiana Peng (ultimele trei, de la clubul devean), la junioare. De altfel, cele două loturi au participat la triunghiularul amical de la finele săptămânii trecute, din Franţa. Potrivit regulamentului FIG, în listele nominale pot interveni schimbări până cu o zi înaintea debutului în competiţie.

Campionatul European de anul acesta va avea loc la Sofia (Bulgaria) între 14 şi 18 mai. În întrecerea rezervată senioarelor vor lua startul gimnaste din 37 de ţări, iar în cea a junioarelor, gimnaste din 35 de state. În total, vor participa 288 de gimnaste. La precedenta ediţie, echipa de senioare a României a cucerit medalia de aur, iar cea de junioare, pe cea de bronz.