glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate a pierdut la Timişoara, urmează derbyul cu Lugojul

CNS Cetate Deva a pierdut marţi meciul din etapa intermediară de Liga a 3-a, seria a patra, susţinut la Timişora în compania celor de la Centrul Naţional de Pregătire. Gazdele s-au impus finalmente cu 2 – 1 după ce devenii conduceau la pauză prin golul marcat de Robert Cristian. Căpitanul oaspeţilor a finalizat în minutul 21 o acţiune personală cu un şut din interiorul careului mare, care l-a învins pe portarul gazdelor.

În repriza secundă, mai mult cu gândul la derbyul cu CSM Lugoj de vineri (programat iniţial sâmbătă, însă data de disputare s-a schimbat) şi ţinând cont că meciul cu Centrul de Pregătire nu contează în clasamentul final al campionatului, devenii au ridicat piciorul de pe acceleraţie şi le-au permis timişorenilor să revină în joc şi pe tabelă. Burghele a egalat în minutul 62, după o pasă primită pe culoar în urma căreia a scăpat singur în situaţie de unu-la-unu cu Apostol, pentru ca apoi Chera să aducă victoria gazdelor cu un sfert de oră înainte de final dintr-o lovitură liberă de la 18 metri.

Antrenorul Sorin Cornea a folosit următoarea formaţie: Apostol – Kelemen, Şoit, Coteţ, Cornea – R. Cristian, Moţ – Cârlejan (min. 70 Lupu), Bedea (min. 60 Boldea), Doboş (min. 60 Bărculeţ) – David.

„A fost un antrenament util pentru noi în vederea meciului cu Lugojul din etapa următoare. Vom întâlni o echipă bună, din fruntea clasamentului, iar noi avem nevoie de cele trei puncte pentru a ne atinge obiectivul din acest sezon, locul 6 la sfârşitul campionatului”, a declarat la sfârşitul meciului de la Timişoara tehnicianul principal al lui CNS Cetate.

Şirineasa a promovat matematic în liga a doua

Cu trei etape înainte de finalul sezonului ACS Şirineasa şi-a asigurat şi teoretic, nu numai practic, promovarea în eşalonul secund. Formaţia din Valea Jiului a îndeplinit formalitatea câştigării partidei din deplasare cu Becicherecu Mic, scor 5 – 0 prin golurile reuşite de Iordache (min. 16), Cioiu (min. 34, 38), Dragu (min. 41) şi Mansour (min. 83) şi are acum 10 puncte avans faţă de ocupantele locurilor 2 şi 3, Naţional Sebiş, respectiv Municipal Lugoj. Cei mai vehemenţi contestatari ai liderului (care au cerut nu doar depunctarea trupei patronate de Nicolae Sarcină, ci şi interzicerea dreptului la promovare), cei de la CSM Şcolar Reşiţa, au „reuşit” doar un 2 – 2 pe teren propriu cu Şoimii Lipova, după ce au fost chiar conduşi cu 2 – 1.

Doi dintre adversarii Devei la locul 6 au obţinut egaluri în deplasare, Filiaşi 1 – 1 la Sibiu cu Hermannstadt II şi Lipova 2 – 2 la Reşiţa, cum am arătat mai sus. O altă contracandidată în această luptă, ACS Ghiroda, a fost învinsă acasă de CSU Craiova II cu 4 – 2. Cetate rămâne pe locul 9, cu 31 de puncte, precedată în clasament de ACSO Filiaşi (locul 6, 34 de puncte), Şoimii Lipova (locul 7, 34 de puncte, dar un meci în plus disputat) şi ACS Ghiroda (locul 8, 32 de puncte, tot cu un meci în plus). În această ecuaţie mai pot intra Hermannstadt II Sibiu (locul 10, 30 de puncte) şi Gloria Lunca Teuz Cermei (locul 11, 29 de puncte), tocmai echipele pe care devenii le vor întâlni în ultimele două etape.

Etapa 27, rezultate

AFC Hermannstadt II – ACSO Filiaşi 1 – 1

Gloria Lunca Teuz Cermei – CS Naţional Sebiş 1 – 2

CSM Lugoj – CS Internaţional Băleşti 2 – 0

CN Pregătire Timişoara – CNS Cetate Deva 2 – 1

NMM Becicherecu Mic – ACS Şirineasa 0 – 5

CSM Şcolar Reşiţa – CS Şoimii Lipova 2 – 2

ACS Ghiroda – CSU Craiova II 2 – 4

CS Millenium Giarmata a stat