glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate Deva a pierdut la Lugoj

Cetate nu a reuşit să lege două rezultate bune la rând în campionat, după victoria cu Performanţa Ighiu din runda precedentă, fiind învinsă vineri la Lugoj de CS Municipal, scor 1 – 0. Partida a contat pentru etapa a şasea a Ligii a treia, seria a patra.

Veniţi după meciul de Cupa României disputat marţi la Băleni, unul care a avut nevoie şi de prelungiri, devenii au acuzat şi o stare de oboseală, echipele din eşalonul trei nefiind obişnuite cu acest ritm de joc din trei în trei zile, dar şi indisponibilităţile din lot, Pistol şi Şaucă fiind în continuare accidentaţi, iar Kereki incert până înainte de meci.

Devenii au fost aproape măcar de un egal

„Am plecat hotărâţi să luăm punct sau puncte de la Lugoj, aşa cum spuneam înainte de meci. Am început mai rău, gazdele au avut două situaţii mari de a marca, la o greşeală a noastră pe zonă centrală ne-au prins cu un balon în spatele fundaşilor, dar un luft al lor ne-a salvat, apoi la un unu-la-unu cu portarul. Ne-am revenit însă şi am echilibrat jocul, chiar am avut o posesie mai bună, ne-am creat şi câteva situaţii favorabile pe zonele laterale. Pe finalul reprizei, în minutul 43, Tecsi a avut o ocazie singur cu portarul, dar a ratat. A fost o primă repriză echilibrată, în care noi am evoluat într-un 4 – 1 – 4 – 1 pe faza defensivă pe care am încercat să îl transformăm într-un 4 – 3 – 3 pe fază ofensivă. Pentru că am observat că Lugojul are probleme în apărare pe zona centrală, în repriza a doua am schimbat sistemul, l-am introdus pe Velici şi am jucat cu două vârfuri. Acesta a avut trei ocazii mari de a înscrie: mai întâi la o recuperare pe zonă centrală a preferat să şuteze direct în loc să pătrundă, apoi la o acţiune similară pe partea stângă iarăşi a şutat puţin pe lângă colţul lung şi a mai avut o situaţie din care putea scoate mai mult, dar a ieşit din careu şi a fost faultat la linia de 16 metri. Din cornerul care a urmat ne-am creat încă o situaţie bună de a înscrie, a fost o schemă reuşită la care Păduraru a scos de pe linia porţii balonul trimis de Vaştag. Toate aceste faze s-au petrecut la scorul de 0 – 0, când noi puteam deschide scorul şi implicit realiza mai mult. Aşa, a fost o victorie a gazdelor nemeritată din punctul meu de vedere, un egal ar fi fost mai echitabil, dar ceea ce contează până la urmă este numai rezultatul de pe tabelă. Atitudinea jucătorilor a fost bună, s-a resimţit însă oboseala după meciul din Cupă de marţi. Mă aşteptam însă la mai multă responsabilitate din partea lor, chiar dacă fizic nu erau la sută la sută, pentru că am pierdut prea uşor multe mingi”, a făcut rezumatul partidei Viorel Tănase, antrenorul principal al lui CNS Cetate Deva.

Ineficacitate inexplicabilă în atac

Dacă „găurile” imense din apărare care au dus la primirea a 11 goluri – 5 cu Poli II şi 6 cu Sebiş – în precedentele două deplasări din campionat au fost remediate, problemele au apărut mai nou în atac, unde Cetate este la al doilea joc consecutiv, după cel de la Băleni, în care nu înscrie. „Este inexplicabil cum nu reuşim să marcăm, pentru că situaţii ne creăm destule, am avut şi la Lugoj, şi în Cupă. E o problemă această ineficacitate la finalizare, în timpul rămas până la următorul meci trebuie să analizăm şi să lucrăm la rezolvarea ei. Din păcate am pierdut o bună şansă de a ne apropia de cei din faţă, vedeţi că Sebişul a pierdut, Ighiul a făcut egal acasă, se mai împiedică şi ei. Noi puteam să profităm de eşecul lor, dar nu am făcut-o. Se mai întâmplă şi asemenea lucruri, noi trebuie să mergem mai departe cu încredere şi să muncim în continuare”, a mai spus Viorel Tănase pentru „Glasul Hunedoarei”.

Cetate Deva rămâne fără punct adus din cele trei jocuri în deplasare susţinute în acest campionat şi cu doar două victorii după această a şasea etapă, coborând un loc în clasament, până pe poziţia a 11-a. În etapa viitoare Cetate întâlneşte acasă pe Ripensia Timişoara, echipă nou promovată, dar care ocupă momentan treapta a treia a podiumului, cu 11 puncte.

CSM Lugoj – Cetate Deva 1 – 0

A marcat Precupanu (63)

LUGOJ: Păduraru – Precupanu, Miculescu (cpt), Drăghici, Roşie – Lazea, Livan (70 Stoica) – Ciobotariu, Bozian, Drăgoescu – Rus (81 Dobra). Antrenor: Cosmin Petruescu.

CETATE: Bodea – Jude, Kereki, Dosan (71 Ionică), Petresc – Vajda (cpt) – Bloj, R. Cristian (46 Velici), Vaştag, Sahru – Tecsi (68 Lintaru). Antrenor: Viorel Tănase.

Arbitri Vasile Rodină (Alba Iulia) central, Daniel Nagy, Emeric Tocai (ambii din Mediaş) asistenţi

Duelul foştilor hunedoreni a revenit gazdelor

Un punct de interes al partidei de la Lugoj a fost şi reîntâlnirea pe gazon, dar de data aceasta în tabere adverse, a foştilor coechipieri de la FC Hunedoara. Mai mult de trei sferturi dintre titularii din sezonul trecut al echipei de pe Cerna, exclusă din competiţiile organizate de Federaţie ca urmare a gravelor probleme financiare cu care s-a confruntat clubul, au evoluat în partida dintre CSM şi Cetate. Păduraru, Lazea, Drăgoescu şi Bozian au jucat tot meciul la gazde, iar Petresc, Ionică (intrat pe final), Bloj, Robert Cristian şi Tecsi (ultimii doi înlocuiţi în partea secundă a întâlnirii) la oaspeţi.

Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 63 de Precupanu, care a reluat din voleu de la circa 10 metri centrarea venită de pe partea stângă de la Rus. Bozian, unul dintre cei mai activi oameni de pe teren în partida de vineri, a trimis de două ori balonul în bară, câte o dată în fiecare repriză.

Tags
Back to top button
Close
Close