glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate Deva a pierdut la Lipova şi rămâne fără victorie în retur

Devenii s-au dus cu mari speranţe la Lipova pentru meciul de vineri cu Şoimii, după ce cu doar trei zile înainte făcuseră un joc foarte bun la Petroşani în compania liderului seriei a patra, ACS Şirineasa, scăpând victoria printre degete în ultimele minute. De data aceasta Cetate a pierdut cu 0 – 1 după un meci cu destule evenimente şi – din nou – cu un arbitraj contestat.

Fără Lupu, suspendat, şi cu Romică David păstrat pe bancă, antrenorul Sorin Cornea a trimis pe teren o echipă în aceeaşi formulă defensivă ca şi în partida de la Petroşani, dar cu Robert Cristian şi Chirlejan trimişi în avanposturi. Din păcate calculele i-au fost date peste cap de accidentarea lui Şoit de la finalul primei reprize, la o intervenţie dură asupra sa în careul advers, fază la care devenii au cerut penalty.

Meciul de la Lipova a fost unul pe contre, cel puţin cât scorul a fost 0 – 0. Gazdele au încercat primul şut spre poartă prin Poiană, din afara careului, însă acesta nu a nimerit ţinta (minutul 9). Cea mai mare ocazie a primei reprize a aparţinut oaspeţilor, în min. 25, când Bedea a interceptat o minge trimisă imprudent spre propriu portar de Poiană, a şutat din careu însă Iliescu şi-a salvat echipa de primirea unui gol iminent. Şi lipovenii puteau deschide scorul la o situaţie când Vasinc a scăpat singur cu Apostol, însă lobul încercat de atacantul Şoimilor nu l-a putut învinge pe portarul devean.

Cetate a început partea secundă cu permutări în echipă după înlocuirea forţată a lui Şoit: Tornyai a coborât fundaş dreapta, Chirlejean a fost trecut mijlocaş dreapta şi David şi-a preluat postul obişnuit de vârf de atac. Repriza a doua a fost şi mai săracă în ocazii de poartă decât prima. Unicul gol al întâlnirii a venit la o fază suspectă de ofsaid: minge trimisă în adâncime de Poiană pentru Duţă, acesta a intrat în careu pe partea stângă şi a centrat înapoi pentru Trabalka, care a trimis cu latul în colţul lung al porţii lui Apostol în minutul 69. Cetate a încercat în zadar egalarea în timpul de joc rămas, tot Şoimii fiind aproape de gol cu cinci minute înainte de final, când Apostol a scos de la vinclu lovitura de cap a lui Trabalka.

“În prima repriză jocul a fost deschis, echilibrat, noi ne-am creat două – trei ocazii de a marca, dar nu am reuşit să înscriem. Am avut şi un penalty clar neacordat, a fost un şut direct în glezna lui Şoit, care a şi fost accidentat şi a trebuit înlocuit. În repriza a doua a fost un ofsaid nesancţionat la o pasă lungă, a urmat o minge trimisă în faţa porţii şi am luat gol. În ultimele 20 de minute a fost un asediu la poarta lor, dar nu ne-am mai creat ocazii clare, asta şi pentru că ei stăteau mai mult pe jos, cădeau la orice fază, au tras de timp la maxim”, a declarat imediat după meci Sorin Cornea, antrenorul principal al lui CNS Cetate.

Şoimii Lipova – Cetate Deva 1 – 0 (0 – 0)

ŞOIMII: Iliescu – Kocsis, Calvin, Vasiu, Filimon – Poiană (min. 89 S. Popa), Jichici – Rusu, Vasinc, Duţă (min. 81 Deta) – Trabalka (min. 88 Himcinschi)

CETATE: Apostol – Şoit (min. 46 David), Tătaru, Coteţ, Cornea – Boldea, Bedea (min. 78 Voineag) – Tornyai, Chirlejean (min. 78 Moţ), Doboş (min. 86 Bărculeţ) – R. Cristian

A marcat: Trabalka (min. 69)