glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate Deva a debutat cu stângul în retur

CNS Cetate Deva a terminat la egalitate pe teren propriu un meci cu Internaţional Băleşti în care a ratat cât pentru un întreg retur de campionat. Este greu de imaginat ca într-un joc care la un moment dat s-a desfăşurat pe modelul „minutul şi ocazia” să nu se înscrie, dar exact asta s-a întâmplat vineri pe stadionul „Cetate”.

 

Devenii au irosit cu nonşalanţă ocazii inclusiv din careul mic advers, au trimis de două ori balonul în bară, mingea s-a şi plimbat efectiv pe linia porţii adverse, însă scorul a rămas 0 – 0 ca şi la începutul partidei, spre exasperarea băncii tehnice a gazdelor şi a spectatorilor atraşi la meci de vremea bună şi de dorul de fotbal după lunga pauză de iarnă.

 

Dominare sufocantă în prima parte

 

Jocul a început abrupt şi în minutul 1 Bedea a reluat din şase metri peste poartă o centrare venită de pe stânga. Peste un minut faza s-a repetat la indigo, centrare Cornea şi de data aceasta David a trimis peste poartă. Minutul 3 a adus un şut bun din afara careului al lui Voineag, însă portarul Jianu a reţinut în doi timpi din faţa lui Lupu.

Oaspeţii au încercat să iasă din corzi în min. 5, însă centrarea lui Sitoianu de pe stânga prin faţa porţii nu găseşte nici un destinatar. Cetate reia atacurile şi ratările: corner de pe stânga bătut lung peste careu şi Tătaru nu reuşeşte lovitura de cap din trei metri (min. 9), lovitură liberă de la 35 de metri Voineag şi acelaşi Tătaru trimite slab cu capul pe lângă (min. 10). Cea mai mare şansă de gol vine în min. 19, când tot Voineag execută o altă lovitură liberă în marginea careului mare, David reia din cădere cu capul, mingea loveşte bara din stânga lui Jianu, se plimbă pe linia porţii, revine în teren şi Boldea nu reuşeşte să îl învingă pe portarul gorjean din apropiere. Un un-doi David – Moţ în careu nu este finalizat decât cu şut în blocaj (min. 25), David reuşeşte o intercepţie bună în faţa lui Bălaşa, pătrunde în careu pe partea dreaptă, dar alunecă exact în momentul finalizării (min. 29), centrare Şoit, cap Lupu pe lângă minge (min. 35), centrare Lupu, Voineag luftează (min. 36), centrare Bedea, respinge excelent Cojocaru din faţa lui David (min. 36), lovitură liberă Voineag, reluare Moţ din 6 metri peste poartă (min. 44), pentru ca ultimul minut înainte de pauză să aducă o nouă bară: corner bătut de Bedea, Tătaru reia periculos, Jianu respinge până la Voineag, care din marginea careului mare trimite din nou în stâlpul din stânga porţii oaspeţilor.

De partea gorjenilor am mai notat în toată prima parte doar o centrare înşelătoare a lui Frăţilescu prinsă de Gârlea pe linia porţii (min.13) şi un şut bun al lui Negrea de la 25 de metri prins fără probleme de portarul Devei (min. 40).

 

Joc “rupt” de oaspeţi după pauză

 

Şi repriza secundă a continuat în nota de dominare clară a gazdelor, însă Băleştiul a început să simtă că un egal la Deva nu e chiar ceva imposibil şi în consecinţă au apărut “accidentările” din ce în ce mai dese şi mai lungi în tabăra oaspeţilor, care au întrerupt jocul şi au frânt ritmul atacurilor lui Cetate. Internaţional a contat o singură dată în atac, în min. 54, când Popescu a scăpat singur, dar a fost ajuns in-extremis în marginea careului de 16 metri de Tătaru, care a blocat acţiunea atacantului gorjean.

De partea deveană şanse de gol au fost destule: lovitură liberă Bedea de la 30 de metri, Jianu prinde (min. 51), centrare periculoasă Cornea în faţa porţii, nu apare nimeni la finalizare (min. 53), cursă superbă începută din terenul propriu a lui Bedea, trece de trei adversari, ajunge în careul advers, dar nu mai are suflu pentru a trimite în poartă (min. 59), David nu reuşeşte să preia o minge bună în careu (69), Moţ ezită la centrarea lui Şoit (min. 76), pentru ca în acelaşi minut 76 să înregistrăm şi cea mai mare ocazie a reprizei, când Bărculeţ reia singur din patru metri pe lângă poartă centrarea lui Tornai.

Finalul meciului a fost de infarct. Mai întâi gazdele au cerut penalty în min. 80 la o ciocnire în careu a lui Bărculeţ cu Bălaşa (şi se putea acorda, intervenţia stoperului fiind cel puţin neglijentă), centrarea periculoasă a lui Lupu este respinsă în corner (min. 85), Bărculeţ şutează slab din poziţie bună în careu şi portarul prinde (min. 89), pentru ca în prelungiri David să rateze o “foarfecă” din opt metri şi Bedea să şuteze în coechipierul său David la ultima fază de joc.

 

Cetate Deva – Internaţional Băleşti 0 – 0

 

CETATE: Gârlea – Tornai, Şoit, Tătaru, Cornea (60 Doboş) – Boldea, Moţ – Lupu, Bedea, Voineag (62 Bărculeţ) – David. Antrenor Sorin Cornea

INTERNAŢIONAL: Jianu – Negrea, Iovan, Bălaşa, Miroiu – Cojocaru, Sitoianu – Frăţilescu (92 Almic), Amariei (71 eliminat), Semen (91 Lupulescu) – E. Popescu (74 Dinu). Antrenor Gabriel Răscol

 

“A fost un meci la discreţia noastră, am dominat cu autoritate, ne-a lipsit doar golul. Am avut şapte – opt ocazii clare, bară, bară interioară, situaţii de singur cu portarul, am avut şi un penalty neacordat. Ne-a lipsit Robert Cristian, probabil cu el în teren altul era deznodământul. Dică (n. red. Bedea) a încercat să îl suplinească, a făcut chiar un joc bun. Trebuie să ne concentrăm mai mult la faza de finalizare, vom lucra în special la asta în săptămâna care vine, pentru că ne pregătim să recuperăm la Filiaşi punctele pierdute astăzi.”

Sorin Cornea, antrenor principal Cetate Deva

 

“Am câştigat azi un punct, să fim realişti. Formaţia gazdă a fost mult mai determinată, ei au avut ocazii, noi dacă pierdeam nu ne supăram. Am aliniat o echipă foarte tânără, cu numai doi jucători experimentaţi, restul tineri. Ne-au lipsit din lot patru jucători, şi ei tineri. Conducerea clubului ne-a trasat ca obiectiv să mergem să jucăm, vedem la finalul campionatului dacă rămânem în liga a treia sau nu. Etapa viitoare ne aşteaptă un meci foarte dificil acasă cu liderul Şirineasa, vrem să îi încurcăm şi pe ei, dacă se poate.”

Gabriel Răscol, antrenor principal Internaţional Băleşti