glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Centru de admitere pentru Universitatea de Vest, la Deva

Vești bune pentru absolvenții de liceu din județul Hunedoara care doresc să urmeze de anul viitor cursurile unei facultăţi din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Aceștia nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze până la Timișoara pentru a se înscrie ci o vor putea face la Deva. Acest lucru va fi posibil în cadrul centrului de înscriere şi admitere care va funcţiona la Colegiul Naţional „Decebal” Deva.

Centrul de înscriere și admitere din orașul de la poalele cetății va fi deschis în perioada 16 – 19 iulie, în intervalul orar 09:00 – 14:00. În cadrul acestuia se vor prelua dosarele în aceleași condiții ca la sediul principal al UVT. Universitatea de Vest scoate la concurs pentru admiterea din acest an peste 2000 de locuri bugetate la nivelul Licență, 1200 la Master și 82 la Doctorat, în 11 facultăți: Facultatea de Arte și Design; Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie; Facultatea de Drept; Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor; Facultatea de Educație Fizică și Sport; Facultatea de Fizică; Facultatea de Litere, Istorie și Teologie; Facultatea de Matematică și Informatică; Facultatea de Muzică și Teatru; Facultatea de Sociologie și Psihologie; Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării. În plus, față de oferta specializărilor în limba română, UVT pune la dispozitia absolvenților de liceu și 21 de specializări în șase limbi străine. UVT organizează, ca în fiecare an, două sesiuni de admitere: în perioada 8-24 iulie și 4-13 septembrie, la sediul principal al instituției (Blv. Vasile Pârvan, nr. 4) și la sediile facultăților. Membrii comunității UVT au posibilitatea obținerii de burse UVT, private sau străine de tip Erasmus – datorită parteneriatelor pe care aceasta le deține cu peste 500 de universități internaționale, precum internship-uri și stagii de practică în cadrul companiilor locale. O măsură devenită deja tradiție la Universitate prevede ca absolvenții de liceu cu rezultate foarte bune la olimpiadele naționale și la concursurile UVT beneficiază de intrare fără examen de admitere pe locurile bugetate, după un regulament adoptat de către fiecare facultate în parte, precum și de posibilitatea pre-înscrierii online la: https://elearning.e-uvt.ro/local/inscriere_uvt/.

Toate detaliile privind înscrierea și probele de concurs sunt disponibile pe pagina de internet a Universității de Vest din Timișoara, www.admitere.uvt.ro.