glasul-hd.ro Web analytics


Publicitate

Cele mai mari greșeli vestimentare ce vor face orice bărbat să arate ca un băiat

Adolescența este perioada în care se conturează personalitatea, gusturile și stilul vestimentar. Toate celelalte sunt supuse schimbării, dar pentru unii bărbați pare că în alegerea hainelor se vor ghida după aceleași principii pentru o mare parte a vieții lor. 

 

Prima impresie este întotdeauna cea mai valoroasă, iar impactul acesteia se compune din modul în care te exprimi, limbajul non-verbal (poziția corpului, expresia feței, trăsăturile fizice, tonul cu care te adresezi celor din jur) și, foarte important, aspectul exterior. De multe ori, oameni foarte puternici, loiali, profesioniști, au fost trecuți cu vederea deoarece în primă instanță au părut suspecți sau puerili. Este important să iei în considerare faptul că stilul vestimentar va influența modul în care ești perceput de societate și să încerci să evoluezi și în acest sens.

 

Desigur că hainele cu care ai pornit din anii tinereții îți vor fi cele mai accesibile, cele mai confortabile și cele mai reprezentative, dar numai pentru că aceasta ți-a fost imaginea potrivită până la vârsta de 25 de ani, nu înseamnă că vei fi privit în același mod și la 35 sau 40 de ani. Este important ca alegerile vestimentare să se maturizeze în același timp cu tine. 

 

Ce articole vestimentare să nu alegi

 

  • Tricouri din poliester

 

În vremea adolescenței, tricourile lucioase, cu imprimeuri din desene animate, trupe rock sau artiști hip-hop erau la mare căutare și aveau abilitatea de a te propulsa printre cei mai populari băieți din liceu. Vremea acestora trebuie să apună, iar alegerile tale în materie de haine e bine să graviteze în jurul materialelor calitative, în tonuri potrivite pielii tale și, foarte important, în croieli ce par a fi făcute special pentru statura ta.

 

  • Pantofi sport în fiecare zi

 

Aceeași pereche de pantofi sport purtată în fiecare zi nu este benefică nici încălțămintei, deoarece duce la o uzură foarte rapidă, nici stilului personal. Învață ce fel de încălțări se potrivesc pentru fiecare ocazie și achiziționează modelele de care ai nevoie, iar pentru un stil casual poți alege tenișii pentru bărbați ce se potrivesc atât cu jeanși, cât și cu pantaloni cargo sau chino. 

 

  • Cămăși foarte largi

 

În alegerea cămășilor, este foarte important să ții cont de două sfaturi: croiala să urmeze liniile corpului, iar gulerul să nu îți fie nici prea larg, nici prea strâmt. În jurul pieptului aceasta nu ar trebui să fie mai largă de 2 centimetri, iar cu gulerul închis trebuie să poți introduce un deget între nasturi și gât, fără să simți că te sufocă.

 

Culoarea aleasă pentru acestea trebuie să fie una ce ți se potrivește, în care te simți confortabil, dar potrivită cu tema evenimentului la care participi. Nu vei merge îmbrăcat într-o piesă cu imprimeu hawaiian la o nuntă, și nici într-o cămașă de mătase la o petrecere relaxată.

 

  • Jeanși adolescentini

 

Un adolescent cool va purta jeanși decupați, largi, decolorați și cu tur lăsat. Un bărbat stylish va alege croiala masculină, culori neutre și un material calitativ. Blugii perfecți îți vor lăsa suficientă libertate de mișcare și ți se vor potrivi ca turnați. Vor putea fi purtați atât cu ghete de piele, cât și cu teniși casual, iar imaginea ta generală va emana forță și masculinitate.

 

  • Prea multe accesorii

 

Nu exagera cu accesorizarea. O brățară de piele, o curea, un ceas calitativ și o pereche de ochelari de soare eleganți vor lega ținuta în mod spectaculos, fără să o încarce.

 

Așadar, urmează aceste sfaturi și creează o garderobă versatilă, simplă și de impact, ce îți va garanta aprecierea persoanelor ce te înconjoară. Amintește-ți că schimbarea vine în momentul în care acționezi, așadar sună o persoană în gusturile căreia ai încredere și mergi prin magazine în care poți descoperi piese vestimentare ce te caracterizează și ce îți oferă o aură masculină, puternică și matură. 

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Back to top button