glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

Ce trebuie să știi dacă urmează să îți faci un implant dentar?

În ultimii ani, implanturile dentare sunt dispozitive medicale tot mai utilizate de cei care își doresc să înlocuiască dinții pierduți sau deteriorați. Dacă te gândești să îți faci un implant dentar, este important să fii informat și să știi la ce să te aștepți în această procedură complexă, dar extrem de benefică.

Iată ce trebuie să știi dacă urmează să îți faci un implant dentar

  • Ce este un implant dentar?

Un implant dentar reprezintă o opțiune de înlocuire a dinților pierduți și este alcătuit din: implantul propriu-zis, abutmentul și coroana. Implantul este o șurubelniță de titaniu care este introdusă în osul maxilarului sau mandibulei, având rolul de rădăcină artificială. Abutmentul este o conexiune între implant și coroană, care este partea vizibilă și care imită forma și funcția unui dinte natural, fiind conectat la implant. 

  • Candidații potriviți pentru implanturi dentare

Nu toată lumea este potrivită pentru a primi implanturi dentare. Candidații ideali sunt cei care au o bună sănătate generală, o cavitate bucală sănătoasă și suficient os în maxilar sau mandibulă pentru a susține implantul. Dacă ai suferit de pierderea dinților de mult timp sau ai o boală parodontală activă, este posibil să ai nevoie de un tratament suplimentar înainte de a putea beneficia de implanturi dentare.

  • Procesul de implantare

Procesul de implantare dentară implică mai multe etape și poate dura câteva luni în total. 

Evaluarea inițială

Primul pas este o evaluare inițială realizată de medicul dentist sau chirurgul oral. În timpul acestei etape, se va analiza starea ta generală de sănătate, se vor face radiografii și se va determina cantitatea de os disponibilă pentru implant. 

Intervenția chirurgicală

Dacă ești considerat un candidat potrivit, următoarea etapă este intervenția chirurgicală pentru inserarea implantului în os. Acest proces poate implica o perioadă de vindecare, timp în care osul se va lega strâns de implant, formând astfel o ancoră solidă. Dacă îți dorești servicii de calitate, îți poți face implanturi dentare în Deva la Centrul de Implantologie Transilvania, unde vei fi cu siguranță mulțumit de serviciile oferite.

Atașarea abutmentului și coroanei

După ce osul s-a vindecat, se atașează abutmentul la implant, iar coroana este fixată pe acesta. Coroana este realizată pentru a se potrivi perfect cu dinții naturali și pentru a asigura o estetică impecabilă.

Îngrijirea implantului dentar

Îngrijirea corectă a implantului dentar este esențială pentru menținerea sănătății orale pe termen lung. Periajul regulat, folosirea aței dentare și vizitele regulate la medicul dentist sunt esențiale pentru prevenirea infecțiilor și menținerea sănătății gingiilor.

Costurile implicate

Costul implanturilor dentare poate varia în funcție de numeroși factori, inclusiv locația geografică, experiența medicului dentist, tipul de implant și materialele folosite. Este important să discuți cu medicul tău dentist despre costuri și să înțelegi clar toate opțiunile de plată disponibile.

În concluzie, un implant dentar poate fi o investiție valoroasă în sănătatea ta orală și calitatea vieții. Cu informațiile potrivite și îngrijirea corespunzătoare, poți să te bucuri de beneficiile unui zâmbet sănătos și frumos timp îndelungat.

Sursa foto: pexels.com

Back to top button