glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Ce poate face o maşină stricată la momentul nepotrivit în locul cel mai nepotrivit – blocaj de peste trei ore la intrarea în Hunedoara

Mai bine de trei ore le-a luat autorităţilor locale să rezolve o situaţie apărută azi dimineaţă la ieşirea din Hunedoara spre Sântuhalm. O dubiţă s-a defectat exact în capătul podului dinspre zona Izvor. Altă soluţie decât repararea maşinii în drum se pare că n-a existat.

Azi dimineaţă, în jurul orei 10.00, s-au format cozi lungi de peste un kilometru la ieşirea din Hunedoara spre Sântuhalm, din cauza unei dubiţe care a avut o defecţiune gravă la roata din stânga-faţă. Şoferul a rămas cu maşina pe capătul podului, ocupând sensul de mers spre Deva. O bună bucată de vreme, puteai să ieşi din Hunedoara doar dacă vreunui şofer venit din sens opus i se făcea milă de tine şi te lăsa să treci. Asta până să ajungă Poliţia Locală în zonă pentru a dirija traficul.

Chiar şi cu poliţiştii ajunşi la faţa locului, situaţia n-a avut vreo rezolvare prea rapidă. Din spusele şefului Poliţiei Locale Hunedoara, Tiberiu Furca, reiese că maşina defectă n-a putut fi mutată, iar reparaţia defecţiunii s-a făcut chiar în drum. Şi a durat ore-n şir. „Omului i s-a rupt fuzeta de la o roată. N-am avut cum să-l convingem să mai meargă încă 5 metri pe planetară, aşa cum mai mersese vreo 10. Nu avem serviciu de ridicat maşini în Hunedoara. Noi am făcut ce-am putut. Am dirijat circulaţia”, ne-a declarat Tiberiu Furca.

Am încercat să întrebăm şi la IPJ Hunedoara cum ar trebui să se procedeze în situaţii de genul celei apărute azi dimineaţă. „Doar blocarea drumului cu intenţie se sancţionează. Acolo am înţeles că a fost vorba despre o defecţiune iar Poliţia Locală s-a ocupat de gestionarea situaţiei”, ne-a răspuns Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

În orice ţară vestică, o asemenea situaţie se rezolvă destul de simplu şi rapid: dacă şoferul maşinii refuză să deblocheze banda de circulaţie, poliţia cheamă o firmă de tractări, se eliberează traficul, apoi proprietarul maşinii în cauză este pus la plată.

Tags