glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

Cât costă o tastatură pentru laptop? Se poate înlocui?

Tastatura este, fără doar și poate, cea mai exploatată componentă a laptopului și, drept urmare, cea care riscă să se deterioreze mai rapid. Situațiile în care o tastatură se poate defecta sunt numeroase. Este de ajuns un moment de neatenție, să scapi cafea sau orice alt lichid pe tastatură. Dacă tastatura laptopului se strică nu mai poți continua să lucrezi – asta deoarece poate jumătate din tastatură nu mai funcționează. În astfel de situații trebuie să ai în vedere înlocuirea tastaturii.

Drept urmare, dacă tastatura laptopului nu mai răspunde la comenzi, dacă au sărit taste, dacă ai vărsat diferite lichide pe ea, atunci ai nevoie de înlocuire tastatură laptop.  Dacă vei apela la un service specializat în înlocuire tastatură pentru laptop trebuie să știi că acesta din urmă colaborează cu zeci de furnizori interni și externi deopotrivă și îți vine în ajutor pentru a rezolva cât mai rapid cu putință procedura de înlocuire tastatura laptop.

Costul înlocuirii unei tastaturi poate fi divizat în funcție de două elemente – prețul tastaturii noi și fondurile alocate înlocuirii acesteia.

Tipuri de tastatură

Pe lângă numeroase componente laptop care se strică, la un moment dat vei avea nevoie de înlocuirea tastaturii și este necesar să cunoști tipul tastaturii de care dispune laptopul tău.

Tastatura standard este cea mai frecventă tastatură, folosită practic de majoritatea fabricanților. Versiunea standard este montată pe un laptop extrem de rapid și ușor. Pe spate, tastatura are o bandă care se lipește pe placa de bază. Prețul acestei tastaturi pornește de la 100 RON, în funcție de model și de producător.

Tastatura iluminată. Una din varietățile de tastatură standard este cea iluminată. Se montează la fel de ușor ca și prima variantă. Diferența este aceea că tastele iluminează. Aceste modele dispun de o bandă suplimentară care se pune într-o priză separată. Prețurile sunt similare, încep de la 100 de lei și pot ajunge până la 300 de lei.

Tastatură cu ramă sau fără ramă. O tastatură cu ramă are  tastele distanțate (un spațiu de aproximativ 2mm între ele). Există și tastaturi pentru laptop fără ramă cu taste oarecum lipite deoarece sunt extrem de apropiate unele de altele. Dacă este să ne referim la funcționalitate, ambele variante menționate se folosesc la fel. Diferența constă în modalitatea în care sunt utilizate dar și de preferințele utilizatorului. Prețul unor astfel de tastaturi pornește de la 80 de lei.

Care sunt avantajele oferite de înlocuirea tastaturii laptop?

  • Beneficiezi de o diagnosticare gratuită, în maxim 60 de minute (în funcție de problema întâmpinată);
  • Durată scurtă pentru realizarea reparațiilor și înlocuirii necesare;
  • Garanție pentru orice reparație/înlocuire executată de minim 12 luni;
  • Rată ridicată de succes a reparațiilor, de 95%;
  • Raport calitate/preț excelent;
  • Aproximativ 90% din reparații sunt realizate în ziua în care laptopul este adus în service;
  • Aparatura folosită este performantă. Reparațiile sunt fiabile și de durată;

Dacă ai un accident cu tastatura, în 90% din cazuri este necesară schimbarea tastaturii. Un service specializat este cel care te poate ajuta cu înlocuirea tastaturii.

 

Back to top button