glasul-hd.ro Web analytics


ActualitateAdministrație

Casa de Cultură produce un paradox administrativ

Ca să-şi primească înapoi Casa de Cultură, Consiliul Local Hunedoara trebuie să revoce o hotărâre luată tocmai în acest scop, în 2015. Un proiect de revocare a hotărârii amintite va fi supus dezbaterii, vineri.

Reabilitarea Casei de Cultură din Hunedoara a început în urmă cu 11 ani, din fonduri guvernamentale. Lucrările au vizat, mai întâi, exteriorul. Pentru interiorul clădirii nu au mai fost bani. Consiliul Judeţean a preluat administrarea Casei de Cultură în 2011, asumându-şi finanţarea pentru restul lucrărilor rămase de executat. A şi încheiat un contract cu o firmă în acest scop, dar tot nu a reuşit să ducă proiectul până la capăt, lucrările fiind stopate în 2013. De exemplu, chiar şi după reabilitare, clădirea nu poate primi aviz ISU din cauză că-i lipseşte un bazin de apă care să alimenteze instalaţia de stingere a incendiilor.

Solicitări suplimentare: scaune, scene şi o nouă zugrăveală

În ianuarie 2015, Consiliul Local Hunedoara a emis o hotărâre prin care dorea ca Primăria să redevină administrator al Casei de Cultură, după cum se arată în raportul care însoţeşte noul proiect ce va fi dezbătut vineri, însă aceasta nu a fost aplicată.

„Nu s-a putut aplica acea hotărâre pentru că nu ar fi fost legal să preluăm obiectivul cu o investiţie asumată de Consiliul Judeţean, dar nefinalizată sută la sută. Împreună cu domnul vicepreşedinte Andronache cred că am reuşit să descurcăm problema. Noi revocăm hotărârea din 2015 prin care se solicita revenirea Casei de Cultură în administrarea Primăriei, iar Consiliul Judeţean, în baza unui nou contract, cu o altă firmă, va finaliza lucrările din bugetul său, nu din bugetul municipiului Hunedoara”, declară primarul Dan Bobouţanu. Acesta spune că, pe lângă finalizarea lucrărilor din vechiul proiect de reabilitare, a solicitat Consiliului Judeţean şi schimbarea scaunelor din Sala Mare, modernizarea celor două scene şi rezugrăvirea exteriorului clădirii. „Vor mai trebui rezolvate o serie de retuşuri pe interior dar şi problema bazinului de apă pentru ca imobilul să poată primi aviz ISU”, adaugă Bobouţanu.

Vicepreşedintele CJ, Daniel Andronache, spune că încă nu s-a făcut o estimare a sumelor de care va fi nevoie pentru finalizarea lucrărilor la Casa de Cultură din Hunedoara şi nici nu se cunosc, deocamdată, toate circumstanţele în care a încetat contractul dintre CJ şi firma desemnată în 2011 – 2012 să execute lucrarea.

Tags
Back to top button
Close
Close