glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Carmen Guran câştigă o primă bătălie din războiul (juridic) cu Consiliul Judeţean

Directorul Tehnic al Consiliului Judeţean, demis în urma unei reorganizări ce a părut a fi decisă în grabă, revine pe post, cel puţin, temporar. Tribunalul Hunedoara a suspendat hotărârea CJ prin care era modificată organigrama instituţiei, decizie prin care dispărea, practic, postul de director tehnic.

Un adevărat „iureş” s-a petrecut în Consiliul Judeţean la finalul anului trecut şi la începutul acestui an. Problemele au început să apară în public prin intermediul lui Costel Avram, numit administrator public al CJ în toamna anului trecut, acesta acuzând-o, cel mai des fără să o nominalizeze, pe Carmen Guran de o serie de disfuncţionalităţi în activitatea Direcţiei Tehnice. Totul a culminat la finele lunii ianuarie, când, printr-o hotărâre de Consiliu Judeţean, se modifica organigrama instituţiei astfel încât să dispară din schemă Direcţia Tehnică şi, implicit, postul de director al acesteia.
Încă de la momentul luării deciziei, cu votul unei bune părţi a consilierilor judeţeni, Carmen Guran a declarat că intenţionează să o atace în instanţă. Şi aşa a şi făcut. A solicitat în instanţă anulare deciziei şi suspendarea aplicării acesteia până la o sentinţă definitivă. Tribunalul Hunedoara a decis, la începutul acestei luni, să suspende hotărârea de consiliu judeţean amintită până la judecarea pe fond a cauzei ( solicitarea de anulare a hotărârii). „Admite acţiunea precizată formulată de reclamanta Guran Carmen în contradictoriu cu UAT Judetul Hunedoara (Consiliul Judetean Hunedoara ) şi Preşedintele Consiliului Judetean Hunedoara -Mircea Flaviu Bobora şi în consecinţă: Suspendă executarea Hotărârii nr. 26/31.01.2019 a CJ HD precum şi executarea Dispoziţiei nr. 38/1.02.2019 emisă de Preşedintele CJHD până la pronunţarea instanţei de fond. În temeiul art. 451 alin. 2 C.pr.civilă reduce onorariul apărătorului ales şi obligă pârâţii la 2.100 lei cheltuieli de judecată către reclamantă. Cu recurs în 5 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunal”, se arată în soluţia pe scurt publicată pe portalul instanţelor de judecată.
Reprezentanţii CJ Hunedoara au declarant pentru „Glasul Hunedoarei” că instituţia va face recurs la decizia Tribunalului, precizând că nu au putut întreprinde acest demers până acum deoarece nu le-a parvenit comunicarea deciziei. Recursul se va judeca la Curtea de Apel Alba. Cel puţin până la momentul finalizării recursului cu sentinţă, se revine la situaţia de dinaintea deciziei de pe 31 ianuarie: Consiliul Judeţean are Direcţie Tehnică, iar director al acesteia este Carmen Guran.