glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Căldura, subiect în CJSU

Furnizarea agentului termic în Petroşani şi Deva a ajuns subiect de discuţii în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, aşa cum anticipa „Glasul Hunedoarei” săptămâna trecută.

După o rundă de discuţii ce a avut loc vineri, la Prefectura Hunedoara, tema încălzirii în sistem centralizat la Deva, Petroşani şi Vulcan a fost discutată şi ieri în CJSU. Prefectul de Hunedoara, Fabius Kiszely, a rugat Primăria Devei şi reprezentanţii Complexului Energetic Hunedoara să cadă de acord asupra tarifului pe gigacalorie, astfel încât să nu apară un blocaj artificial, în plină iarnă, între Termocentrala Mintia şi reşedinţa de judeţ.

Soluţie de avarie pentru Petroşani

Pentru furnizarea de agent termic în Vulcan şi Petroşani (singurele oraşe care încă mai distribuie căldură prin sistem centralizat), în CJSU s-a convenit ca vechea societate de distribuţie, Termoficare SA Petroşani să continue să livreze la domicilii şi în instituţiile încă racordate agent termic, chiar dacă se află în plin proces de lichidare (societatea intrând în faliment anul acesta). „Complexul Energetic Hunedoara, şi dacă ar fi vrut să fie şi distribuitor de energie termică, nu ar fi putut pentru că nu are licenţă pentru o asemenea activitate. Licitaţia pentru desemnarea unui distribuitor demarată de Primăria Petroşani s-ar finaliza prea târziu. Aşa că s-a venit cu această idee: lichidatorul societăţii Termoficare SA să pună problema în următoarea Adunare Generală a Creditorilor (unde CEH e principalul creditor – n.red.), astfel încât societatea să efectueze serviciu de distribuţie a agentului termic şi în acest sezon rece”, a declarat prefectul de Hunedoara, Fabius Kiszely.
La şedinţa CJSU de ieri s-a mai convenit ca primăriile oraşelor amintite şi Complexul Energetic Hunedoara să informeze săptămânal Prefectura în legătură cu stadiul măsurilor luate pentru asigurarea energiei termice în oraşele în care încă mai există beneficiari racordaţi la sistemele centralizate.