glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAnchetă

Bucuria copiilor, o altă „vacă de muls” pentru Mărginean

Încă de la începutul mandatului, primarul Petru Mărginean a început un program de reabilitare a locurilor de joacă la prețuri astronomice. Prin comparație, un loc de joacă în Deva a costat de trei ori mai mult decât unul similar din Sibiu și de cinci decât în Slatina.

Trei firme au fost abonate la lucrările de reabilitare a locurilor de joacă. Acestea au încasat sume cuprinse între 418.900 lei în 2014 și 2.046.306 lei în 2013.

Trei locuri de joacă, pe câțiva metri pătrați

În anul 2014, Lavitex Prod SRL, din localitatea Breaza, județul Prahova, a primit 418.900 de lei pentru reabilitarea  a două locuri de joacă din Deva. Unul pe Calea Zarandului, intersecție cu str. Mărăști, și altul pe Aleea Păcii, lângă Școala „Andrei Șaguna”. Între cele două locuri de joacă amenajate cu peste patru miliarde de lei vechi, nu sunt mai mult de 200 de metri în linie dreaptă. Mai mult decât atât, în imediata lor apropiere se mai află un spațiu pentru copii, care însă a fost uitat de Primăria Deva și nu numai că nu a fost reabilitat, dar prezintă și un real pericol pentru copii. Practic, între cele două locuri de joacă nu sunt mai mult de cinci minute de mers pe jos. De menționat că la prețul pe care l-a încasat de la Primăria Deva, firma din Breaza a construit trei locuri de joacă similare în Pitești.

2013, anul locurilor de joacă liberale

În anul 2013 a „plouat” cu locuri de joacă în Deva, multe și extrem de scumpe. În toamna anului 2013, firma Alysor Discovery SRL, din Pitești, primește nu mai puțin de 1.466.287 de lei pentru amenajarea unor locuri de joacă, cu prețuri cuprinse între 186.287 și 119.000 de lei. De menționat că firma din Pitești nu avea nicio experiență în domeniul amenajării locurilor de joacă, fiind specializată pe lucrări de drumuri. Și încă un amănunt extrem de interesant: firma Alysor Discovery SRL aparține lui Sorin Chiroiu, nimeni altul decât fiul vicepreședintelui PNL Argeș, Vasile Chiroiu. Firma din Pitești s-a remarcat în zona de sud a țării prin numeroase lucrări din bani publici, numele acesteia fiind menționată și în rechizitoriul prin care fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, pesedistul Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată. Beizadeaua liberală din Pitești a primit de la primarul liberal al Devei în medie peste 162.000 de lei pentru un teren de joacă, adică mai mult de 37.000 de euro, prețul unui apartament bun în Deva. Cu acești bani, Primăria putea să rezolve, printre altele, problema locativă a nouă familii cu copii. Firma de casă a PNL nu avea nicio experiență pentru realizarea proiectelor tehnice și  a execuției a nouă locuri de joacă pe care Primăria a refuzat să ne comunice unde au fost amplasate, iar din documentația de licitație nu rezultă acest lucru.

locurile de joaca scumpe nu-si merita banii

Tags