glasul-hd.ro Web analytics


Sport

Boxerul hunedorean Petre Cosmin Gîrleanu s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, Japonia!

Ieri, în cadrul turneului de calificare de la Londra, boxerul hunedorean Petre Cosmin Gîrleanu a reușit să obțină victoria în fața boxerului Huseynov Rufat din Azerbaidjan, fost campion olimpic de tineret, și totodată să se califice pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, Japonia!

De astăzi, turneul de calificare se suspendă până în luna mai, România obținând 3 victorii: Andrei Arădoaie, Claudia Nechita și Cosmin Gîrleanu.

„Sunt foarte recunoscător pentru toate mesajele voastre de susținere! Am luptat cu inima și am fost răsplătit. Voi fi onorat să reprezint România la Jocurile Olimpice din Tokyo iar asta mă face să fiu cel mai mândru român în viață!”, a scris Girleanu Cosmin pe Facebook, după meciul în care s-a calificat.

Petre Cosmin Gîrleanu este legitimat la Club Sportiv Hunedoara, unde antrenor îi este prof. Ilie Captari.

„Îl felicit pe pugilistul nostru pentru acest rezultat care ne bucură, de asemenea, îl felicit pe maestrul Ilie Captari pentru munca neobosită pe care o depune pentru a-i antrena pe boxerii din orașul nostru! Mulțumesc încă o dată Consiliului Local pentru că a votat proiectul meu privind înființarea secției de box la Clubul Sportiv Hunedoara. Sunt fericit că într-o perioadă tulbure pentru toți, mai primim și vești bune, cum ar fi aceea că Petre Cosmin Gîrleanu s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo! Este primul sportiv hunedorean, după Maria Cioncan, în 2004, care se califică pentru Jocurile Olimpice!”, a declarat Dan Boboutanu, primarul municipiului Hunedoara.

Back to top button