glasul-hd.ro Web analyticsSport

Boxerul hunedorean Petre Cosmin Gîrleanu, este campion național pentru a douăsprezecea oară!

Prezent la Campionatul Național de Seniori – Iași 2020, alături de antrenorul său Ilie Captari, Cosmin Gîrleanu a câștigat întâi semifinala în fața clujeanului Nagy Istfan, calificându-se în finală. L-a întâlnit în finală pe Gabriel Șchiopu, de la Petrolul Ploiești. Pe ambii jucători (categoria 52 kg) i-a învins prin abandon în prima repriză.

„Petre și-a făcut treaba, din nou. A fost bine pregătit pentru competiția aceasta și și-a dorit foarte mult să câștige”, a declarat antrenorul emerit Ilie Captari, cel care a fost alături de pugilistul hunedorean încă de la început. Gîrleanu este din nou campion național, iar după această competiție urmează preselecția pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Preselecția are loc la Londra, în perioada 14-24 martie 2020, iar Petre Cosmin Gîrleanu este componentul lotului olimpic. Dacă va obține minimum trei victorii, se califică pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Câștigarea competiției îi va aduce un punctaj mai mare, putând deveni, la olimpiadă, cap de serie.

Din păcate, sportivul hunedorean James Damian Chereji (categoria 63 kg), legitimat și el la Club Sportiv Hunedoara, s-a oprit în semifinală, fiind învins la puncte de sportivul băcăuan Vasile Suciu.

Chereji a obținut medalia de bronz la Campionatul Național de Seniori 2020. „Sper să reușesc, în viitorul apropiat, să îl duc și pe el la un nivel mai înalt, cu rezultate mai frumoase”  a declarat Ilie Captari.

„Sunt bucuros pentru rezultatele obținute de sportivii noștri și de domnul profesor Captari și îi felicit pentru că duc numele Hunedoarei în lume!”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

Felicitări ambilor jucători antrenați de Ilie Captari, dar și acestuia, pentru toată munca depusă!

Back to top button