glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Badminton Club Deva organizeaza “Ziua portilor deschise”, sâmbătă, 11 septembrie

Cu toții ne-am jucat, mai ales când eram mici, sau împreună cu cei mici, dar cum ar fi să participați la un antrenament de badminton la un nivel profesionist?

În data de 11 septembrie 2021 între orele 10 si 18 Asociația Badminton Club Deva organizează “Ziua portilor deschise” la Sala de sport “Robert Singer” din Deva (fostul Liceu Traian).
Sunteți invitați la o sesiune demonstrativă și să descoperiți frumusețea sportului cu rachetă și fluturaș.
Recomandarea este să veniți cu echipament de sală adecvat (pantofi sport de interior, tricou și pantalon scurți) și mult chef de mișcare.

Vezi mai jos câteva curiozități și recorduri din badminton:

– Recordul pentru cel mai puternic smash într-un meci oficial îl deţine chinezul Fu Haifeng – 332 km/h – într-un meci de dublu masculin la Sudirman Cup 2005),

– Recordul pentru cel mai puternic smash (neoficial – înregistrat la teste cu racheta Yonex Nanoray Z-speed) îl deţine malaezianul Tan Boon Heung, viteza smash-ului 493km/h

– 147 de ţări fac parte din FIB (Federaţia Internaţională de Badminton)

– cel mai lung meci de badminton s-a jucat la Campionatul Mondial din anul 1997, în cadrul probei de simplu maculin, când au jucat finala Peter Rasmussen (Danemarca) si Sun Jun (China). Meciul a durat 2 ore si 4 minute.

– un jucător de badminton poate alerga mai mult de 2 km într-un meci.

– fluturaşul (mingea) de badminton are o greutate între 4.74 si 5.50 grame.

– cea mai mare minge de badminton din lume se afla la Kansas City Museum, si este de 48 de ori mai mare decât o minge normala, are 15 m si 2500kg.

– Cupa Thomas (Campionatul mondial pe echipe masculin) , a fost câştigat de 3 ţări de când a început în 1948: Indonezia, China, Japonia.

– Indonezia şi China au câştigat peste 70% din ecompetitiile FIB. – dublu.

Back to top button