glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateSportTimp liber

Avram Iancu va înota, joi, 21 iulie, în premieră națională, Canalul Bristol, care separă Anglia de Țara Galilor

Va fi un înot dificil datorită temperaturii scăzute a apei, estimat între 12-15 ore de efort încontinuu. Dacă Canalul Mânecii are o temperatură scazută a apei, Canalul Bristol este și mai rece cu până la 1-2 grade Celsius, undeva între 15-16 grade.
Înotul este programat în data de 21 iulie, începând cu ora 9.00, de către Bristol Channel Association, entitatea juridică care guvernează înotul în acest canal și care organizează traversarea în mod oficial.
“Îmi era atât de dor de o traversare înot în care să nu am absolut nicio implicare în logistică. Pilotul, copilotul și OBSERVATORUL sunt englezi. Înotul se va desfășura după toate regulile de marathon swim.
Cu puțină șansă (95 % șanse), un YouTuber român stabilit în Anglia va face un podcast de excepție care va imortaliza traversarea pas cu pas; îmbarcarea, verificarea echipamentului de înot, casca, ochelarii, dar mai ales slipul, interviu cu pilotul care va explica ce se întâmplă din punctul lui de vedere, interviu cu observatorul oficial, vom vedea cum se completează o fișa de observare, ce se scrie în ea și când, verificarea hranei, măsurarea temperaturii apei, numărarea periodică a ritmului în care dau din brațe și multe altele.
Fiind o acțiune în Anglia mă cuprinde nostalgia și voi face deplasarea acolo ca pe vremuri: cu un autocar de linie, luându-mi o zi și 23 de ore. Astfel, nu vreau să uit de unde am plecat și mai ales îmi doresc să retrăiesc emoția traversării Canalului Mânecii cu feribotul.
Îmi doresc din partea Domnului o zi cu soare și cu valuri acceptabile. În acest caz, forța fizică și psihică pe care o am în dar tot de la Dumnezeu, antrenamentul temeinic, își va face treaba.
La momentul oportun voi pune la dispoziție și link-ul unde veți putea urmări deplasarea live, prin livetraker.” a declarat Avram Iancu.
Îi ținem pumnii stânși și îi urăm multă baftă!
Back to top button