glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateSport

Avram Iancu revine în forță, în Dunăre

După trei săptămâni de repaus total, din cauza unei entorse, Avram Iancu începe sezonul 2022 cu un înot pentru conștientizarea poluării Dunării.

În acest moment se desfășoară proiectul Cleandanube, în cadrul căruia Andreas Fath (om de știință, profesor și atlet) a părăsit “confortul” laboratorului și înoată pe toată lungimea Dunării pentru a atrage atenția asupra gradului de poluare a fluviului și a impactului negativ asupra biodiversității.

În 2017 Avram a înotat toată Dunărea fără costum de neopren, în 89 de zile, fiind primul om din lume care a înotat un fluviu fără costum de protecție.
Astfel a primit o invitație specială de a înota alături de Andreas Fath.
Așadar, astăzi, 10 iunie, îl va însoți înot pe Andreas , de la Portul din Cernavodă și până în localitatea Seimeni.
“Înotul alături de Andreas va constitui şi întoarcerea mea în ape deschise. Am în faţă un sezon plin de provocări” a transmis sportivul hunedorean.

Avram a înotat anul trecut lacul Cinciș pe 23 mai când a strabătut lacul pe toată lungimea lui, în 4 ore.

După aproape două luni, timp în care a mai înotat 12 ore pe canalul Bega, 11 ore pe lacul Bicaz și 24 ore pe râul Dâmbovița, dar și alte antrenamente mai mici, pe lacul Văliug, Târnița sau lacul Surduc, Avram a încercat un înot de 72 ore în lacul Balaton din Ungaria, dar a fost scos din apă, împotriva voinței sale, după 8 ore din cauza unei furtuni care punea în pericol echipajul.

Avram Iancu a obţinut titlul de “Performance of the Year” din partea Organizaţiei Mondiale de Înot în Ape Deschise – World Open Water Swimming Association (WOWSA), datorită performanței unice de anul trecut când a reuşit să înoate 26 de kilometri împotriva curentului pe Dunăre, într-un timp de 18 ore şi 30 de minute.

 

Back to top button