glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Avram Iancu nu se oprește! De la recordmen în ape deschise, la campion, în sală, la tenis de masă

Chiar dacă sezonul de înot s-a încheiat mai repede anul acesta, din cauza vremii nefavorabile, Avram Iancu își păstrează condiția fizică participând la sporturi de sală.

Sportivul hunedorean a participat weekendul trecut la campionatul desfășurat la Jidvei. Competiția s-a desfășurat pe patru categorii, astfel:

Sâmbătă 01 octombrie
Open – 60
Elite – 36

Duminică 02 octombrie
Avansați – 54 >>> 60
Hobby – 42 >>> 36

Am câștigat turneul de tenis de masă de la Jidvei
Ieri a fost una dintre cele mai frumoase zile din viața mea
Se știe (sau nu) faptul că tenisul de masă este prima mea iubire și că au trecut 32 de ani de la ultima competiție la care am participat.
Am descoperit că există o mare comunitate a jucătorilor români de tenis de masă, intitulată AmaTur România. Sub această egidă se organizează competiții în toate colțurile țării existând 4 categorii de concurs: hobby, avansați, open, elite.
Așadar, m-am înscris la hobby în cel mai discret mod posibil la turneul de la Jidvei. Am zis să mai bifez o localitate emblematică și mi-am dorit să retrăiesc fiorul și atmosfera unui astfel de concurs.
Împreună cu familia și cu un bun prieten m-am prezentat la locul faptei unde am fost întâmpinați cu pâine și sare.
Înaintea începerii concursului, organizatorul a convocat pe toată lumea să facă un semicerc în jurul lui. Anunțul său m-a luat prin surprindere. A menționat faptul că “în mijlocul nostru se află un mare înotător al lumii, Avram Iancu.”. Plin de emoție am pășit în față în aplauzele celor aproximativ 150 de persoane. Surpriza a continuat prin înmânarea unui trofeu superb, o machetă a unei mese de tenis, personalizată cu un mesaj din partea comunității. Și un tricou personalizat a venit să pună cireașa pe tortul acestui moment festiv.
Gestul organizatorilor însemnă multe. A aprecia valoarea performerilor din alte ramuri sportive este o dovadă a sportivitații și a CARACTERULUI lor frumos.
Am fost încărcat cu o energie și o motivație deosebită. Am dorit să răsplătesc strădaniile organizatorilor cu un parcurs onorabil. La finalul turneului, același organizator care la început mi-a acordat un trofeu ONORIFIC, cu lacrimi în ochi mi-a oferit marele trofeu OFICIAL al concursului, trofeul de câștigător al locului 1: cupa, medalia, diploma, mingea cu care s-a jucat finala, semnată de către organizator, o sticlă de vin.
Așadar, m-am întors acasă neînvins.

Doresc să felicit organizatorii pentru acest eveniment foarte frumos.

Felicitări domnului Dîrlea și soției acestuia Ana.
Felicitări tuturor participanților. Stimă pentru toți cei 11 concurenți pe care i-am întâlnit direct fie în grupe, meciuri eliminatorii, semifinală sau finală. Colegul finalist a fost Marian Ioan din Alba Iulia iar colegul semifinalist a fost Creța Petru din Luna (Cluj). 
În acest an, Avram Iancu a devenit primul român care a trecut înot din Anglia în Țara Galilor traversând Canalul Bristol. Tot în acest an, Avram Iancu a închieat triada brațelor Deltei Dunării înotând și cel de-al treilea braț, Chilia.
Back to top button