glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

Aventura Corvinului în Europa este pe cale să înceapă

Corvinul a pierdut Supercupa României (0-3 cu FCSB), dar nu este timp pentru lamentări, întrucât se apropie primul meci din Europa League. Aventura europeană începe pe 11 iulie în Ungaria, acolo unde elevii lui Florin Maxim o vor întâlni pe Paksi.

Microbiștii nu sunt obligați să apeleze la jocuri cu păcănele cu tematică din fotbal pentru a nu se plictisi în această vară. Cupele europene încep în plin Euro 2024, o dată cu turul 1 preliminar din Liga Campionilor și Europa League.

Hunedorenii sunt interesați direct, pentru că în cea de-a doua competiție va juca și Corvinul. Mai precis, câștigătoarea Cupei României o va înfrunta pe 11 iulie pe deținătoarea Cupei Ungariei, care este și campioana acestei țări.

Jocul va începe de la ora 20, pe Paksi FC Stadion din localitatea Paks. Manșa secundă se va disputa pe 18 iulie, pe stadionul Municipal din Sibiu, arena pe care băieții lui Maxim au ridicat trofeul.

„Antrenament” util în compania campioanei

Corvinul a jucat deja un meci oficial în acest sezon. Este vorba despre Supercupa României, pierdută în fața campioanei FCSB (0-3), pe 4 iulie. Deși a fost o înfrângere la un scor destul de drastic, se poate considera că a fost un antrenament util, în fața unei adversare mai puternice decât echipa maghiară.

Jucătorii hunedoreni au făcut o primă repriză bună, punând în pericol în mai multe rânduri poarta „roș-albaștrilor”, prin Sergiu Buș, Manolache sau Neacșa. Din păcate, nu au putut ține ritmul în partea a doua a jocului, când Lefter a apărat de două ori, singur cu Marius Ștefănescu. De altfel, portarul a fost cel mai bun jucător al Corvinului.

O evoluție apreciată a avut-o și fundașul dreapta Iacob, care a urcat în atac și și-a „înșirat” adversarii înainte să tragă pe lângă poartă.  Din perspectiva confruntării cu Paksi, este îngrijorător că Ubbink a părăsit terenul accidentat. Este posibil totuși ca olandezul să fie recuperat în timp util.

Trei dintre jucătorii noi au fost titulari

Trei dintre noile achiziții au jucat din primul minut pe stadionul „Steaua”. Este vorba despre Roger, Sergiu Buș și Ubbink. Iată echipa de start folosită de Florin Maxim: Lefter – Iacob, Lică, Manolache, Velisar – Hrezdac, Roger, Neacșa – Pîrvulescu, Buș, Ubbink. Pe parcurs, au mai intrat: Câmpan, Lupu, Bradu, Gîrbiță și Cărăuș.

„Îmi pare rău că am avut o primă repriză foarte bună și am luat golul cu repetiție, fiindcă am mai luat două goluri la fel, identice, în cantonament. Trebuie să învățăm, pentru că deja ni s-a întâmplat a treia oară. Eu zic că am avut două-trei situații bune de a marca în prima repriză. Altfel era dacă intram la vestiare cu 1-1.

Am luat și acel gol prostesc la 2-0 și acolo cred că s-a turnat plumb în picioarele jucătorilor, pentru că nu ne-am regăsit, nu am mai avut repere, orizont. Dar asta este, trebuie să învățăm din astfel de meciuri”, a declarat Maxim, după eșecul cu FCSB.

Toate gândurile duc spre duelul european

Acum, jucătorii Corvinului se gândesc numai la duelul cu Paksi. Deși adversara este vicecampioana Ungariei, pe hârtie nu este o diferență mare de valoare. Lotul echipei noastre este evaluat la 6,24 milioane de euro, iar lotul ungurilor este cotat la 9,35 milioane. Paksi nu a făcut niciun transfer în această vară, doar mijlocașul Richard Nagy revenind după un împrumut.

Dacă va trece de maghiari, Corvinul o va înfrunta pe Rijeka (vicecampioana Croației) în turul 2 preliminar al Europa League. Dacă va pierde „dubla” cu Paksi, elevii lui Maxim vor ajunge în turul 2 preliminar al Conference League, unde vor juca cu AEK Larnaca, din Cipru. În ambele cazuri, prima manșă se va disputa pe 25 iulie, iar returul pe 1 august.

Back to top button