glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Autobergamo remizează – din nou – dramatic

Hotărât lucru, cine merge la derbyurile lui Autobergamo nu se plictiseşte deloc, ba mai mult, are parte de suspans cât să îi ajungă pentru un întreg sezon competiţional. Parcă în acest campionat în măsură chiar mai mare decât în anii precedenţi, aşa s-a întâmplat şi la meciul cu Odorheiu, şi la cel cu Timişoara, iar joi şi la cel cu United Galaţi.

Însă – ca revers al medaliei – partidele cu aceste echipe care le contestă devenilor supremaţia în întrecerea internă sunt contraindicate celor slabi de inimă. Ce altceva poţi să spui despre un meci în care conduci în două rânduri, eşti condus când mai sunt numai două minute de joc, întorci rezultatul şi conduci din nou în ultimul minut, ca să fii egalat la 4 când mai sunt doar 13 secunde?!

„Dubla” lui Florin Matei a adus avantaj la pauză

Conform aşteptărilor celor prezenţi în Sala Sporturilor din Deva, întâlnirea cu United a început cu atacuri ale gazdelor şi o apărare „arici”, bine organizată, a celor din Galaţi. Cristi Matei, Pânzaru, Florin Matei, Stoica, Obadă şi din nou Pânzaru au testat vigilenţa lui Wellington, însă fie şuturile lor nu au găsit cadrul porţii, fie brazilianul dintre buturile gălăţene s-a opus golului. Nu a mai avut însă ce face în minutul 7, când după un corner executat de Ferreira voleul-bombă a lui Florin Matei l-a lăsat fără replică. Până la 1 – 0 în contul oaspeţilor am consemnat un singur şut periculos, cel al lui Laşcu, razant peste poartă (min. 3). Şi după deschiderea scorului mai periculoşi în atac au fost devenii, dar Cristi Matei a irosit un contraatac purtat de Ferreira cu o pasă în locul unui şut, iar Ignat a trimis un balon peste poartă. O fază controversată s-a petrecut în min. 9, când Wellington îl blochează în careu pe Ignat după ce mingea trecuse, însă arbitrii nu dictează penalty, ci simulare şi cartonaş galben pentru antrenorul-jucător al Devei. Contrar cursului jocului, United egalează prin Laşcu în min. 13, la capătul unui contraatac pornit însă printr-o deposedare suspectă de fault la Cristi Matei.

Jocul se animă la 1 – 1 şi ambele echipe trec pe lângă golul doi. Cireş, Cristi Matei, Crăciun, Stoica de două ori, Varela şi Obadă alternează ocaziile la cele două porţi. Bine găsit în careu de o pasă a lui Tacot, Ignat e faultat de data aceasta fără dubii pentru arbitru de Wellington, iar lovitura de la 6 metri este transformată cu siguranţă de Florin Matei. Mai puteau înscrie până la pauză Cireş, Ferreira şi Cristi Matei, acesta din urmă trimiţând în bara transversală la capătul unui contraatac în ultimele secunde ale primei reprize.

Deja-vu cu egalare în ultimele secunde

Partea a doua a fost şi mai animată, mai bogată în faze de poartă dar şi în nervi, iar finalul de meci a avut toate ingredientele unui thriller. Toniţă şi Wellington îşi salvează echipele la acţiunile lui Burdujel, respectiv Ferreira, Varela are două şanse de gol, la fel şi Stoica. Din păcate Pânzaru se accidentează în min. 23 la o ciocnire în trei şi nu mai poate continua. Urmează un forcing al gazdelor, care nu reuşesc să dea lovitura de graţie, deşi Obadă, Florin şi Cristi Matei au golul trei în picior. Nici eliminarea din min. 28 a lui Covaci pentru al doilea cartonaş galben, primit la un henţ comis, nu aduce golul mult aşteptat de Autobergamo. Cristi Matei, Csoma şi din nou Cristi Matei nu izbutesc să trimită mingea în plasă. Mai mult, Ignat este şi el eliminat pentru al doilea galben în min. 30 şi Autobergamo trebuie să suporte două minute de inferioritate, cu Cojoc, Laşcu şi Varela încercând poarta lui Toniţă. United nu a marcat în superioritate, însă o face imediat după expirarea acesteia, prin acelaşi Laşcu (min. 34), care egalează din nou.

Devenii se aruncă iarăşi în atac, Cristi Matei are patru şanse de gol fără să fructifice vreuna, de partea cealaltă Varela scapă de două ori periculos pe contraatac, a doua oară izbutind să îl învingă pe Toniţă şi e 2 – 3 în minutul 36. Nemaiavând absolut nimic de pierdut, Autobergamo trece în 5 + 0 şi urmează un asediu greu de descris la poarta gălăţeană. Cristi Matei îl ia la ţintă pe Wellington, Csoma trece incredibil pe lângă minge cu poarta goală, însă tot el se revanşează în min. 38, când finalizează din apropiere o combinaţie între fraţii Matei. Toniţă îşi salvează echipa respingând din faţa lui Cojoc în penultimul minut, pentru ca tot Csoma să înscrie pentru 4 – 3 în min. 39, tot după o combinaţie pe traseul Florin Matei – Cristi Matei. Este rândul Galaţiului să treacă în 5 + 0 şi, la fel cum s-a întâmplat şi în întâlnirea din campionatul trecut de la Deva, United reuşeşte incredibil egalarea în ultimele secunde de joc, la un şut de la distanţă al aceluiaşi Cireş, care trece prin toată apărarea masată în semicerc a lui Autobergamo. Mai e timp doar pentru un singur atac în ultimele 13 secunde, însă Csoma nu ajunge la o minge trimisă în disperare de cauză în faţa porţii lui Wellington şi această partidă de infarct Autobergamo – United se termină nedecis, 4 – 4.

Autobergamo Deva – United Galaţi 4 – 4 (2 – 1)

AUTOBERGAMO: Toniţă, Savu – Cr. Matei, Fl. Matei, Ferreira, Pânzaru, Csoma, Ignat, Obadă, Stoica, Tacot, Toader, Kovacs, Grosu. Antrenor Florin Ignat.

UNITED: Wellington, Păduraru – Laşcu, Burdujel, Borges, Varela, Cojoc, Cireş, Crăciun, Covaci, Tudose, Apostol, Boubătrân, Stan. Antrenor Cosmin Gherman.

Au marcat: Fl. Matei (7, 18 – penalty), Csoma (38, 39),  respectiv Laşcu (13, 34), Varela (36), Cireş (40)

rezultate etapa 12

Spicom Sf. Gheorghe – Dunărea Călăraşi 3 – 4

City’us Tg. Mureş – Muncitorul Reşiţa 5 – 3

CSM Poli Iaşi – Imperial WET 7 – 4

Informatica Timişoara – FK Odorheiu 4 – 1

Autobergamo Deva – United Galaţi 4 – 4

etapa 13

FK Odorheiu – City’us Tg. Mureş 14 – 1

United Galaţi – Imperial WET s-a jucat aseară

7 decembrie:

Informatica Timişoara – CSM Poli Iaşi

14 decembrie:

Muncitorul Reşiţa – Spicom Sf. Gheorghe

Dunărea Călăraşi – Autobergamo Deva

Back to top button