glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Autobergamo a pierdut dramatic finala Cupei României la futsal

Scenariul de thriller al întâlnirilor dintre Autobergamo şi Informatica a devenit o obişnuinţă, indiferent că vorbim despre meciurile din campionat, cupă sau supercupă. Nici finala Cupei României din acest an, disputată joi seară în Sala Sporturilor „Zsolt Eross” din Miercurea Ciuc între cele două mari rivale din futsalul autohton, nu a făcut excepţie, ba mai mult, a dus suspansul la o cotă încă şi mai înaltă decât în precedentele confruntări.

Devenii au avut în permanenţă avantaj pe tabela de scor pe parcursul timpului regulamentar, însă de fiecare dată timişorenii s-au „agăţat” de adversar, au găsit resurse şi au revenit, ba chiar în prelungiri au preluat conducerea – pentru prima şi singura dată. În cele din urmă, după 3 – 3 la pauză, 5 – 5 după 40 de minute şi 6 – 6 la finalul timpului suplimentar, Informatica a câştigat la loviturile de la 6 metri cu 4 – 3 şi, cu scorul general de 10 – 9, şi-a adjudecat Cupa pentru al doilea sezon consecutiv.

Cardiacii nu ar fi avut voie să urmărească partida

Lipsită în acest joc de aportul căpitanului Cristian Matei, accidentat în semifinala cu Imperial Wet, campioana a început mai bine meciul şi a deschis scorul în minutul 4 prin Robert Matei. A egalat pentru prima oară Savio Valadares, naturalizatul în Naţionala României, după care au ieşit la rampă internaţionalul moldovean Cristian Obadă şi un alt naturalizat român, Felipe Oliveira. Obadă a făcut 2 – 1, Oliveira a egalat la 2, din nou Obadă a punctat pentru 3 – 2, pentru ca acelaşi Oliveira să stabilească scorul pauzei la 3 – 3. Extrem de nervos însă, Felipe Oliveira a văzut şi cel de-al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat.

După pauză partida a continuat în acelaşi ritm şi în aceeaşi notă, fiind extrem de disputată. Robert Matei şi-a trecut şi el în cont “dubla” cu care şi-a readus echipa la conducere pentru a patra oară, iar româno-portughezul Paula Ferreira a dublat avantajul lui Autobergamo, pentru prima oară fiind înregistată o diferenţă de două goluri în această finală. Nemaiavând ce pierde, Informatica a mizat totul pe cartea atacului total şi a reuşit aproape incredibil să egaleze prin reuşitele internaţionalului sârb Milos Simic şi a “argintului viu” Savio Valadares. Acesta din urmă a văzut şi el cartonaşul roşu după un fault extrem de urât, însă devenii nu au putut fructifica cele două minute de superioritate numerică.
În prelungiri acelaşi Simic, căpitanul Timişoarei, a marcat pentru 6 – 5, însă tot Cristi Obadă a punctat pentru Autobergamo şi astfel finala s-a decis la loviturile de departajare, exact ca în urmă cu un an. Şi acum tot timişorenii s-au dovedit mai inspiraţi, marcând prin

Daniel, Rakic, Ilaş şi Simic şi ratând doar prin Deco, timp ce pentru deveni au înscris Ferreira, Matei şi Ignat, ratând Stoica şi foarte tânărul Andre.

Informatica Timişoara – Autobergamo Deva 10 – 9 (5 – 5, 6 – 6)

INFORMATICA: Iancu, Voin – Rakic, Simic, Nastai, Lupu, Ilaş, Deco, Savio, Daniel Oliveira, Felipe Oliveira, Lungu. Antrenor Robert Lupu.

AUTOBERGAMO: Toniţă, Savu – Pânzaru, Ferreira, Obadă, Tacot, Cristi Matei, Florin Matei, Ignat, Stoica, Csoma, Andre, Pedro. Antrenor Florin Ignat.

Premii Final Four Cupa României

Cel mai bun portar: Rui Pedro Gonzales (Imperial Wet Miercurea Ciuc)

Golgeterul competiţiei: Cristian Obadă (Autobergamo Deva)

“Omul finalei”: Milos Simic (Informatica Timişoara)