glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Autobergamo a câştigat la Iaşi şi a revenit pe primul loc în Liga 1 de futsal

Autobergamo Deva a obţinut luni trei puncte mari pe terenul celor de la CSM Politehnica Iaşi în meciul din etapa a zecea din Liga întâi de futsal, învingând cu 4 – 3 la capătul unui joc dramatic. Devenii au condus de fiecare dată pe tabela de scor, cu 1 – 0, 2 – 1 şi 3 – 2, însă s-au văzut egalaţi în trei rânduri de o formaţie ieşeană care şi-a asigurat practic prezenţa în play-off, însă luptă pentru un loc cât mai bun pentru faza eliminatorie a campionatului.

Autobergamo s-a prezentat la Iaşi fără căpitanul Cristi Matei, accidentat la meciul Naţionalei cu Italia, şi fără portarul Toniţă, încă internat în spital. În cele din urmă a ajuns la meci şi portughezul naturalizat Letra Ferreira, după ce în aceeaşi dimineaţă fusese prezent la Bucureşti pentru acordarea cetăţeniei române.

Autobergamo e din nou lider

În aceste condiţii speciale din tabăra deveană, partida de la Iaşi a avut dramatismul unei adevărate finale. Antrenorul-jucător Florin Ignat a deschis scorul în minutul 3, gazdele au egalat în minutul 6, pentru ca golul lui Nuno Coco să aducă oaspeţii în avantaj la pauză. În partea a doua tot Nuno Coco şi un autogol din partea gazdelor, la o fază în care mingea intra oricum în poartă, în minutele 30 şi 35, au făcut ca Autobergamo să plece cu toate cele trei puncte din ultimul meci dificil al turului.

„A fost greu, neaşteptat de greu. Am jucat fără Matei şi Toniţă, iar Ferreira a ajuns la Iaşi chiar înaintea meciului după un drum de cinci ore şi jumătate cu maşina de la Bucureşti. Practic s-a dat jos din maşină direct la sală, vă daţi seama că randamentul lui pe teren în acest context a fost aproape inexistent. Importante este că am obţinut cele trei puncte, pentru noi vine acum la rând partida de sâmbătă cu Spicom, apoi returul cu Informatica, ambele jocuri la Deva. Am redevenit lideri după înfrângerea lui United la Timişoara, însă acolo gazdele au avut mare noroc cu accidentarea lui Wellington, portarul Galaţiului, după un sfert de oră, pentru că rezerva lui i-a <îngropat> pe United”, a declarat după meciul de la Iaşi câştigat de echipa sa Dorin Popa, preşedintele clubului Autobergamo Deva.

În afară de victoria devenilor cu Politehnica şi acel 3 – 0 al Informaticii cu United, în această etapă au mai obţinut victorii Dunărea Călăraşi, (numai) 2 – 0 la Cluj cu Clujana, şi Spicom Sfântu Gheorghe, 7 – 2 într-un meci direct cu Muncitorul Reşiţa pentru ultimul loc disponibil din play-off.

Tags