glasul-hd.ro Web analytics


Sport

Autobergamo câştigă cu Dunărea şi rămâne lider în Liga 1

Derbyul antepenultimei etape din liga întâi la futsal s-a disputat duminică seară în Sala Sporturilor din Deva, între Autobergamo şi Dunărea Călăraşi. La capătul unui joc aproape perfect, în special din punct de vedere tactic, trupa lui Nelu Stancea s-a impus cu 4 – 1 şi continuă cursa pentru ocuparea primului loc la finalul sezonului regulat.

Presiunea la acest meci a fost cu atât mai mare pentru gazde cu cât rivalele Imperial şi United se impuseseră lejer cu o zi înainte în deplasările de la Vicov, respectiv Timişoara şi trecuseră cu un punct în faţa devenilor în clasament. Cu această victorie Autobergamo a revenit pe locul întâi şi aşteaptă cu două puncte avans „întâlnirea de gradul trei” de la Miercurea Ciuc de sâmbătă.

Meci rezolvat practic încă din prima parte

Lipsită de serviciile lui Andre Gomes, aflat în cârjă pe marginea terenului după ruptura la ligamente suferită la partida din Cupă cu Imperial, şi Biro, victimă a cartonaşului roşu încasat la Buzău în meciul de campionat cu Gloria, Autobergamo nu a acuzat deloc absenţele şi s-a instalat din start cu arme şi bagaje în terenul advers.
Tonul atacurilor l-a dat Tacot, care a expediat primul şut pe poarta lui Igor Garcia încă din secunda 18 a întâlnirii. L-a imitat Noe Pardo în acelaşi minut 1, pentru ca ambii să aibă şansa golului un minut mai târziu, la aceeaşi fază. Thaygo Monteiro l-a încercat şi el pe Toniţă cu un şut pe contraatac respins de portarul devean, pentru ca Pânzaru la pasa lui Tacot şi Toni Vives la lovitura liberă executată de Pânzaru să nu reuşească să reia în gol din apropierea porţii adverse.
Firesc după aspectul jocului în debutul de meci, a venit şi deschiderea scorului destul de repede. În minutul 8 o pasă lungă şi precisă a lui Noe Pardo l-a găsit pe Toni Vives, acesta „prelucrează” balonul şi îl scoate în spate, pe jos, pentru şutul lui Andre Sasse, care vine lansat şi îl învinge pentru prima oară pe Igor Garcia.
Canonada la poarta Dunării a continuat şi după acest gol. Tomescu respinge salvator din faţa lui Obadă, şutul lui Ferreira este deviat în ultimă instanţă în corner, Pânzaru – excelent găsit de Ferreira – şutează din unghi puţin pe lângă poartă, iar Ferreira încearcă să lobeze neinspirat mingea primită de la Sasse. Prima ocazie cu adevărat mare a oaspeţilor a venit în min. 13, când Rodrigo Coelho a trimis periculos în faţa porţii devene pentru Paulo Pinto, dar acesta a trecut pe lângă balon.
Garcia a trebuit să iasă din poartă ca să respingă din faţa lui Sasse, însă nu a mai avut ce face în acelaşi minut 14, la golul doi al Devei. Varela a şutat de la distanţă, balonul a fost respins şi a ajuns la Toni Vives, care a reluat din apropiere, mingea atingând şi bara înainte de a intra în poartă. Istoria partidei s-a scris practic două minute mai târziu: Andre Sasse a expediat o „bombă” de la distanţă, portarul Călăraşiului a respins în faţă şi Sasse, atent, a urmărit faza şi a făcut 3 – 0 în minutul 16.
Nemaiavând ce pierde la acest scor, Dunărea a scos portarul şi a evoluat în cinci jucători de câmp. Autobergamo s-a apărat însă extrem de grupat şi de exact, iar situaţiile de gol nu au apărut la poarta lui Toniţă, ci tot la cea a oaspeţilor. Pânzaru a încercat să trimită în poarta goală din apropierea propriului careu, însă a trimis pe lângă (min. 19), iar Tacot, bine servit de Obadă, a fost blocat în faţa porţii adverse (min. 20). La cabine s-a intrat cu un 3 – 0 în ton cu ceea ce am văzut în prima repriză.

Joc la conservarea rezultatului în partea a doua

Cu gândul mai mult la ce le aşteaptă în etapa următoare – pe Autobergamo derbyul de la Miercurea Ciuc cu Imperial Wet, pe Dunărea un meci cvasidecisiv pentru locul 4, la Călăraşi cu Odorheiu – cele două formaţii au lăsat-o mai moale în repriza secundă. Oaspeţii au avut mai mult posesia, au atacat, dar fără prea mare convingere sau forţă de pătrundere, în timp ce gazdele s-au mulţumit să se aşeze compact în apărare şi să încerce contraatacuri prin jucătorii lor de viteză.
Prima şansă de gol de la reluare a avut Plugaru, care nu reuşeşte să finalizeze din faţa porţii lui Toniţă (min. 22). Ferreira iroseşte o oportunitate uriaşă la un contraatac doi contra unu, când preferă o pasă altruistă dar neinspirată în lateral pentru Obadă în loc de şut din poziţie centrală (min. 24). Internaţionalul român de origine portugheză s-a revanşat însă un minut mai târziu, când a interceptat un balon în situaţie de unu la unu cu adversarul, a scăpat singur şi a trimis cu calm pe lângă portar pentru 4 – 0.
Putea veni şi golul cinci, însă Şotârcă şi-a salvat echipa la contraatacul purtat de Sasse şi Obadă (min. 27), tot căpitanul echipei devene având o acţiune superbă un minut mai târziu, când a trecut de trei advesari şi a şutat puţin peste poartă. De partea cealaltă Coelho, Şotârcă, din nou Coelho, Monteiro, Ribeiro şi Galan au căutat golul de onoare, însă fie s-a opus Toniţă, fie şuturile lor nu au avut precizie.
Reşita după care alerga Dunărea a venit târziu, cu patru minute înainte de final. Atunci Yanez Galan a prins o „torpilă” de la distanţă la care mingea a izbit bara şi a ricoşat în poartă. Finalul s-a jucat „pe bare”, trei în două minute. Mai întâi la intercepţia lui Sasse şi mingea trimisă de la distanţă spre poarta goală a Călăraşiului (care era în 5 + 0), apoi Obadă, scăpat singur pe contraatac, pentru ca Paulo Pinto să îl imite, singur cu poarta goală în faţă. A mai încercat şi Tacot golul din propria jumătate, de două ori în ultimul minut, când Dunărea evolua fără portar, însă scorul a rămas 4 – 1.

Situaţie neschimbată în clasamentul ligii întâi

Cu două etape înainte de final, situaţia în ierarhia internă nu s-a schimbat deloc. A surprins victoria „lanternei” Clujana în faţa lui Poli Iaşi, însă cele două şi-au păstrat poziţiile cu care vor intra în play-out, ieşenii pe locul 7, clujenii pe 10 – ultimul. Pe podium au rămas exact în aceeaşi ordine Autobergamo (după 4 – 1 cu Dunărea), Imperial (12 – 4 cu Bukovina) şi United (4 – 1 cu Informatica), ultimele două evoluând în deplasare. De înfrângerile Timişoarei şi Călăraşiului poate profita Odorheiu, care a jucat aseară acasă cu Gloria Buzău şi avea prima şansă la victorie (meciul s-a încheiat după închiderea ediţiei), putând astfel egala la puncte în clasament pe Informatica.

Autobergamo Deva – Dunărea Călăraşi 4 – 1 (3 – 0)

AUTOBERGAMO: Toniţa, Iancu – Tacot, Obadă, Noe, Ferreira, Pânzaru, Sasse, Varela, Vives, Anton, Costea. Antrenor Nelu Stancea
DUNĂREA: Garcia, Moldovanu, Cinaru – Şotârcă, Monteiro, Plugaru, Galan, Vârlan, Tomescu, Movileanu, Rotaru, Coelho, Ribeiro, Pinto. Antrenor Marian Şotârcă
Au marcat: Sasse (min. 8, 16), Vives (min. 14), Ferreira (min. 25), respectiv Galan (min. 36)

Rezultate etapa 16

Bukovina Vicov – Imperial Wet 4 – 12
Informatica Timişoara – United Galaţi 1 – 4
Clujana Cluj – Poli Iaşi 10 – 2
Autobergamo Deva – Dunărea Călăraşi 4 – 1
FK Odorheiu – Gloria Buzău s-a jucat aseară

Clasament Liga 1

1. Autobergamo Deva 39 p (119 – 35)
2. Imperial Wet 37 p (109 – 43)
3. United Galaţi 37 p (89 – 34)
4. Dunărea Călăraşi 30 p (82 – 42)
5. Informatica Timişoara 27 p (74 – 39)
6. FK Odorheiu 24 p (96 – 64)
7. Futsal Poli Iaşi 13 p (43 – 68)
8. Gloria Buzău 13 p (39 – 87)
9. Clujana Cluj 3 p (35 – 148)
10. Bukovina Vicov 3 p (47 – 173)

etapa 17, penultima

sâmbătă, 9 martie
ora 17.30: Imperial Wet – Autobergamo Deva
duminică, 10 martie
ora 13: Gloria Buzău – United Galaţi
ora 15: Clujana Cluj – Informatica Timişoara
luni, 11 martie
ora 18: Dunărea Călăraşi – FK Odorheiu
marţi, 12 martie
ora 17.30: Politehnica Iaşi – Bukovina Vicov

Back to top button
Close
Close